Society

Η ομίχλη «εξαφάνισε» Κόρινθο, Μύκονο και Ναύπλιο

Ομίχλη «εξαφάνισε» ολόκληρες πόλεις της χώρας. Το φυσικό φαινόμενο παραπέμπει σε ατμοσφαιρική ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η ομίχλη κάλυψε και το Ναύπλιο, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Το πέπλο απλώθηκε και στα κάστρα της πόλης, δημιουργώντας ένα σπάνιο σκηνικό.

Δείτε εικόνες από τις argolikeseidhseis.gr:

Από πυκνή ομίχλη καλύφθηκε και η πόλη της Κορίνθου. Όσοι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους συνάντησαν μία πρωτόγνωρη εικόνα, που συνεχιζόταν μέχρι και τον Ισθμό.

CONTINUE READING

Η χαμηλή θερμοκρασία και η υγρασία συνετέλεσαν σε αυτό το ξεχωριστό φαινόμενο που δυσκόλευε ιδιαίτερα τους οδηγούς.

Απολαύστε τις εικόνες με τον φακό του Korinthostv.gr:

Αλλά και η Μύκονος έγινε «αόρατη» από την ομίχλη. Η μεγάλη διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτήν της θάλασσας προκάλεσε τον «θαλάσσιο καπνό» (Sea Smoke) που σκέπασε το νησί των Ανέμων για αρκετές ώρες.

Ακολουθούν εντυπωσιακές φωτογραφίες του Mykonoslive.tv:

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει συχνά και προκαλείται, καθώς οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για περισσότερη ώρα.

Περιορισμένη ήταν και η ορατότητα προς αρκετά σημεία, καθώς η εντυπωσιακή ομίχλη «εξαφάνισε» ολόκληρες περιοχές του νησιού, όπως τη Χώρα, τη Ψαρρού, τον Πλατύ Γυαλό, το Αγράρι αλλά και την γειτονική Τήνο.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR