Κοινωνία

Η ομίχλη «εξαφάνισε» Κόρινθο, Μύκονο και Ναύπλιο

Ομίχλη «εξαφάνισε» ολόκληρες πόλεις της χώρας. Το φυσικό φαινόμενο παραπέμπει σε ατμοσφαιρική ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η ομίχλη κάλυψε και το Ναύπλιο, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Το πέπλο απλώθηκε και στα κάστρα της πόλης, δημιουργώντας ένα σπάνιο σκηνικό.

Δείτε εικόνες από τις argolikeseidhseis.gr:

Από πυκνή ομίχλη καλύφθηκε και η πόλη της Κορίνθου. Όσοι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους συνάντησαν μία πρωτόγνωρη εικόνα, που συνεχιζόταν μέχρι και τον Ισθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χαμηλή θερμοκρασία και η υγρασία συνετέλεσαν σε αυτό το ξεχωριστό φαινόμενο που δυσκόλευε ιδιαίτερα τους οδηγούς.

Απολαύστε τις εικόνες με τον φακό του Korinthostv.gr:

Αλλά και η Μύκονος έγινε «αόρατη» από την ομίχλη. Η μεγάλη διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτήν της θάλασσας προκάλεσε τον «θαλάσσιο καπνό» (Sea Smoke) που σκέπασε το νησί των Ανέμων για αρκετές ώρες.

Ακολουθούν εντυπωσιακές φωτογραφίες του Mykonoslive.tv:

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει συχνά και προκαλείται, καθώς οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για περισσότερη ώρα.

Περιορισμένη ήταν και η ορατότητα προς αρκετά σημεία, καθώς η εντυπωσιακή ομίχλη «εξαφάνισε» ολόκληρες περιοχές του νησιού, όπως τη Χώρα, τη Ψαρρού, τον Πλατύ Γυαλό, το Αγράρι αλλά και την γειτονική Τήνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ