Politics

Μπογδάνος: ''Η Τουρκία μας θυμίζει ξανά και ξανά ότι είναι αναξιόπιστη''

Για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την κλιματική κρίση μίλησαν οι πολιτικοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Για την απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, πρόεδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και την προκλητική στάση της Τουρκίας μίλησαν οι βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Δεν είναι μόνο η κίνηση αυτή καθεαυτή. Είχε προηγηθεί η απέλαση δύο Ελληνίδων επιστημόνων χωρίς επίσημα δικαιολογία από την Τουρκία. Επιδεινώθηκε η προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα από το γεγονός ότι δεν επετράπη στον πρόξενο να έχει επικοινωνία μαζί του. Είναι μία ψηφίδα σε μία επιθετική πολιτική που έχουμε δει να ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αυτή είναι η Τουρκία. Δυστυχώς, δεν είναι ένας παίκτης ο οποίος αντιδρά λογικά σε όσα βάζει κανείς πάνω στο τραπέζι. Η Τουρκία μας θυμίζει ξανά και ξανά ότι είναι αναξιόπιστη», τόνισε με τη σειρά του Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Βουλευτής ΝΔ.

Η επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

«Δυστυχώς ούτε αυτή η μεγάλη καταστροφή ήταν κεραυνός εν αιθρία. Μετά το Μάτι είχαμε ένα πόρισμα που είχε γίνει δεκτό από την Βουλή προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της Πολιτικής Προστασίας. Όταν επισκεφτόμασταν τους δήμους που είχαν καμένα, μας είπαν ότι υπήρχαν φαινόμενα όπου πυροσβεστικά επιχειρόύσαν χωρίς υδροφόρες, υδροφόρες χωρίς νερό, δηλαδή εικόνες αποσυντονισμού, το οποίο αντιφάσκει ιδιαίτερα με την εικόνα αυταρέσκειας που είχε δέιξει η κυβέρνηση τον πρώτο καιρό των πυρκαγιών», είπε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

CONTINUE READING

«Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή πως στα εθνικά ζητήματα δεν ακολουθούμε την δημαγωγική πολεμική της ΝΔ ούτε αντιπολίτευση τυμβωρυχίας θα κάνουμε, όπως είδαμε μετά το Μάτι. Δεν πρόκειται πια για κλιματική αλλαγή, πρόκειται για κλιματική κρίση. Σέβομαι απόλυτα τον κύριο Μπένο, όταν όμως επιδιώκεις συναίνεση, είναι παράδοξο να μην συνομιλείς με την περιφέρεια Εύβοιας. Δεν είδα να εγκαταλείπεται το κλιμα αυταρέσκειας στην ομιλία του Πρωθυπουργού. Δόθηκε μία συγγνώμη βέβαια. Το ζήτημα είναι πως θα συνδυάσουμε τις δυνάμεις της Πολιτείας και τις δυνάμεις των εθελοντών».

«Εγώ το αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει νόημα το κράτος να διαχειρίζεται χρήματα γενικά και αόριστα. Σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι εκείνοι οι άνθρωποι και θεσμοθετημένοι με συγκεκριμένο τρόπο, οι οποίοι πρόκειται να πάρουν πάνω τους την υπόθεση που λέγεται αναδάσωση. Πολλές φορές δεν μπορείς να κρίνεις ορθά τον πρώτο χρόνο», κατέληξε ο κ. Μπογδάνος.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR