World

Τουρκία: Επιτυχημένη δοκιμή του πυραύλου ATMACA ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Η τελευταία δοκιμή του τουρκικού πυραύλου ATMACA ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή (18/06).

Ο τουρκικός κατευθυνόμενος πύραυλος ATMACA, που βάλλει εναντίον εχθρικών πλοίων, πέτυχε έναν επιφανειακό στόχο κατά την τελευταία δοκιμή πριν τεθεί στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/06) ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο Twitter, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε: «Το χαλύβδινο σπαθί της πατρίδας μας, ο πύραυλος ATMACA, χτύπησε για πρώτη φορά έναν στόχο που έμοιαζε με πλοίο κατά την τελευταία δοκιμή, σήμερα, πριν τεθεί σε λειτουργία».

Επισημαίνεται ότι ο πύραυλος ATMACA χρησιμοποιεί το σύστημα GPS, το σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, το βαρομετρικό υψόμετρο και το υψόμετρο του ραντάρ για να πλοηγηθεί προς τον στόχο του, ο οποίος εντοπίζεται με υψηλή ακρίβεια.

Μάλιστα, με εμβέλεια πάνω από 200 χιλιόμετρα, ο εν λόγω κατευθυνόμενος πύραυλος αποτελεί μεγάλη απειλή για στόχους που βρίσκονται πέρα από το οπτικό πεδίο λόγω της υψηλής εκρηκτικής κεφαλής που φέρει.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR