Russia

Η Ρωσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες με την Τουρκία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-57

Η Ρωσία είπε ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες με την Τουρκία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με  αξιωματούχο της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, η χώρα είναι έτοιμη να μιλήσει με την Άγκυρα για να προμηθεύσει όλα τα ρωσικά στρατιωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των νέων πολεμικών αεροσκαφών, κυρίως Su-35 ή Su-57.

Επίσης ο εν λόγω αξιωματούχος ανέφερε ότι η Άγκυρα ενδιαφερόταν να αποκτήσει αεροσκάφη Su-35 στο παρελθόν και ότι μπορούν τώρα να διεξαχθούν συνομιλίες εάν η Τουρκία υποβάλει αίτημα.

Η αμυντική συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια παρά την αυξημένη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 Triumf είχε βαρύ τίμημα για την Τουρκία, η οποία απελάθηκε από το πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.

Το 2019, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα λάβει 76 Su-57 έως το 2028. Το αεροσκάφος παρουσιάστηκε επίσημα στο Διεθνή Αεροπορική και Διαστημική έκθεση MAKS του 2019 στη Μόσχα, όπου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το ρωσικό Su -57.

Επίσημος εκπρόσωπος της υπηρεσίας, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι έχει λάβει μια σειρά αιτημάτων από ξένους πελάτες για τα μαχητικά αεροσκάφη Su-57E.

"Ελήφθησαν αιτήματα σχετικά με το αεροσκάφος Su-57E, παρόλο που δεν υπάρχουν μεταξύ αυτών χώρες της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, "πελάτες" αυτής της περιοχής δείχνουν ενδιαφέρον και για το εν λόγω αεροπλάνο", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Το βασικό καθήκον μας είναι η προμήθεια του αεροπλάνου Su-57 στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε η Υπηρεσία. "Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση αυτού του θέματος σε περίπτωση ενδιαφέροντος από ξένους πελάτες  μας", σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.

Το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57 προορίζεται για την εξουδετέρωση όλων των ειδών εναέριων, επίγειων και θαλάσσιων στόχων.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR