Middle East

Το Ισραήλ αναπτύσσει Drone με πλοήγηση χωρίς GPS

Το αναπόφευκτο έρχεται. Είτε η φθηνή τεχνολογία παρεμβολής σημάτων GPS είτε οι υπερηχητικοί πύραυλοι που καταστρέφουν ένα δίκτυο πλέγματος δορυφόρων GPS θα απειλήσουν τα αεροσκάφη στο σύγχρονο πεδίο της μάχης όταν ξεσπάσει η επόμενη σύγκρουση.

Γι 'αυτό το Ισραηλινό Sightec ανέπτυξε το πρώτο drone με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να πλοηγηθεί χωρίς σύνδεση GPS. Το drone χρησιμοποιεί «τη δική του κρίση που βασίζεται στην όραση του υπολογιστή και την έξυπνη τεχνολογία, για να φτάσει στον προορισμό του και να αποφύγει τις συντριβές χωρίς ανθρώπινη βοήθεια», αναφέρει το me.mashable.com

Τα αεροσκάφη είναι ενσωματωμένα με ειδικό λογισμικό που ονομάζεται NaviSight, το οποίο μετατρέπει τις ενσωματωμένες κάμερες στη συσκευή σε αισθητήρες που χρησιμοποιούν σε πραγματικό χρόνο τεχνητή νοημοσύνη για πλοήγηση σαν ανθρώπινος πιλότος, χωρίς να εξαρτάται από το GPS.

Μια πρόσφατη δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο Νότιο Ισραήλ χρησιμοποιώντας ένα drone με την τεχνολογία NaviSight της εκκίνησης. Το drone ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε πέντε διαδρομές.

"Τα αεροσκάφη που μπορούν να βρουν τον δικό τους τρόπο δεν θα πρέπει να εξαρτώνται από το GPS που είναι ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις", πρόσθεσε το Mashable.

Αυτή η τεχνολογία θα ήταν πολύ βολική σε μια (α)πιθανή παγκόσμια σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ή των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Και οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να παραλύσουν τους δορυφόρους GPS του αντιπάλου τους σε χαμηλή τροχιά, κάτι που θα δημιουργούσε διαδεδομένο χάος στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR