Health

49χρονος έπαθε αναφυλακτικό σοκ μετά τη λήψη του εμβολίου για τον COVID

Ένας 49χρονος άνδρας στο Ισραήλ μεταφέρθηκε με σοβαρό αναφυλακτικό σοκ σε ιατρικό κέντρο έκτακτης ανάγκης της Ιερουσαλήμ μία ώρα αφότου του έγινε εμβολιασμός για τον COVID-19 τη Δευτέρα από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.
Ο άντρας είπε στο ιατρικό προσωπικό ότι είχε αλλεργικές αντιδράσεις στην πενικιλίνη, αλλά δεν έχει άλλη ασθένεια. Η κατάστασή του έκτοτε σταθεροποιήθηκε.

Η αρμόδια υπηρεσία Ynet σημείωσε ότι σε άλλες περιπτώσεις όπου άτομα εμφάνισαν αναφυλακτικά σοκ ως αντίδραση στο εμβόλιο, εμφανίστηκαν άθικτα όταν υποβλήθησαν σε θεραπεία. Αυτός ο άντρας ήταν ο πρώτος στο Ισραήλ που είχε μια τέτοια αντίδραση.
Την Πέμπτη, ένας γιατρός της Βοστώνης είχε σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο Moderna COVID-19 -αλλά έχει αλλεργία στα οστρακοειδή.
Νωρίτερα, στις 20 Δεκεμβρίου, το CDC εξέδωσε επίσημες οδηγίες για πρωτόκολλα όταν οι εμβολιασμένοι έχουν αλλεργική αντίδραση σε ένα εμβόλιο του COVID-19. Αυτό συνέβη αφού πέντε άτομα υπέστησαν αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο Pfizer.

Παγώνουν το σπέρμα 

Μια ερευνητική ομάδα ερευνά επί του παρόντος πώς το εμβόλιο του covid-19 μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα των ανδρών. Υπάρχουν υποψίες ότι αυτή μπορεί να μειωθεί μετά τον εμβολιασμό και στους άνδρες που σκοπεύουν να κάνουν παιδιά στο μέλλον συνιστάται να παγώσουν το σπέρμα τους πριν εμβολιαστούν. Αυτό αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης .

Στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι των ΗΠΑ διερευνώνται τώρα οι φόβοι για αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων στην αναπαραγωγική ικανότητα των ανδρών. Την μελέτη προκάλεσαν προηγούμενα ευρήματα που δείχνουν ότι ο ιός covid μπορεί να παραμείνει στους όρχεις για έξι μήνες μετά τη μόλυνση του ατόμου.

Για αυτόν τον λόγο, υπάρχει λόγος να πιστεύουν ότι το εμβόλιο μπορεί επίσης να επηρεάσει τους όρχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τον εμβολιασμό με μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα ή ως αποτέλεσμα ακόμη και τη στειρότητα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε τεστ γονιμότητας.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr. Ο Ranjith Ramasamy, ειδικός στην αναπαραγωγική ουρολογία, λέει σε ένα σχόλιο στα μέσα ενημέρωσης: “Αξιολογούμε τις παραμέτρους και την ποιότητα του σπέρματος πριν και μετά τον εμβολιασμό. Ελπίζουμε ότι η βιολογική σύνθεση του εμβολίου covid δεν θα επηρεάσει τη γονιμότητα, αλλά θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τη μελέτη για να διασφαλίσουμε ότι όσοι θέλουν να αποκτήσουν παιδιά στο μέλλον μπορούν επίσης να εμβολιαστούν”.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR