Health

Ελληνίδα νοσηλεύτρια που έκανε το εμβόλιο επιβεβαιώνει: «Είναι ασφαλές»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Μεγάλη Βρετανία μίλησε στο T-Live η Χαρά Καρπαθιωτάκη, η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο Λονδίνο. «Τα νοσοκομεία δυστυχώς έχουν γεμίσει και πάλι» λέει η κ. Καρπαθιωτάκη. 

Μάλιστα, όπως είπε, η ίδια έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού το περασμένο Σάββατο (19/12) και δεν παρουσίασε καμία παρενέργεια. «Το μόνο σύμπτωμα που είχα ήταν ότι την επόμενη μέρα με πονούσε λίγο το χέρι μου. Ούτε δέκατα, ούτε πονοκέφαλο», είπε η κ. Καρπαθιωτάκη. Η επόμενη δόση του εμβολίου, όπως είπε στο T-Live, αναμένεται να της χορηγηθεί στις 16 Ιανουαρίου. 

Μιλώντας για τις παρενέργειες που έχουν παρουσιάσει κάποιοι που έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο, η κ. Καρπαθιωτάκη υποστήριξε πως το εμβόλιο είναι πολύ ασφαλές. «Μόνο δύο άτομα την πρώτη μέρα έπαθαν αλλεργική αντίδραση αλλά τα άτομα αυτά ήταν αλλεργικοί σε πάρα πολλά φάρμακα. Δεν έχω ακούσει κάτι χειρότερο. Γενικά είναι πάρα πολύ ασφαλές το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά. 

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Λονδίνο σημείωσε ότι «οι δρόμοι τις τελευταίες δύο μέρες είναι άδειοι». Πρόσθεσε επίσης ότι στις διαδηλώσεις κατά του lockdown που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα δεν συμμετείχε πολύς κόσμος. 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR