Health
Updated at:

BioNTech: ''Θα ετοιμάσουμε νέο εμβόλιο λόγω της μετάλλαξης του ιού''

Ανησυχία επικρατεί για τη μετάλλαξη του κορονοϊού που ανακοινώθηκε από τη Βρετανία και εντοπίστηκε και σε άλλες χώρες.

Η BioΝtech λέει ότι μπορεί να παρασκευάσει νέο εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει το νέο στέλεχος του COVIDー19 σε 6 εβδομάδες. 

CONTINUE READING

Δεν αναφέρει όμως πόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα του υπάρχοντος εμβολίου, λόγω της συγκεκριμένης μετάλλαξης.   

 

Tι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech

 

 

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη σίγουρα εάν λειτουργεί ενάντια στη συγκεκριμένη μετάλλαξη», ωστόσο συμπλήρωσε ότι οι πρωτεΐνες της νέας μορφής του ιού είναι κατά 99% ίδιες με εκείνες των υπόλοιπων στελεχών του και άρα, επιστημονικά, το πιθανότερο είναι να καλύπτεται από το εμβολιαστικό σκεύασμα. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες και θα γνωρίζουμε την απάντηση εντός των ερχόμενων εβδομάδων», ανέφερε ο επικεφαλής της BioNTech.   

«Ακόμη και στην περίπτωση πάντως που δεν λειτουργεί, η ομορφιά της τεχνολογίας του εμβολίου mRNA είναι ότι έχουμε τη μηχανική να αναπρογραμματίσουμε το εμβόλιο ενάντια στη νέα μετάλλαξη εντός περίπου έξι εβδομάδων», ανέφερε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

 

Η νέα μετάλλαξη  

 

Η μετάλληξη VUI 202012/01 (δηλαδή μετάλλαξη υπό Έρευνα, έτος 2020, 12ος μήνα του έτους, μετάλλαξη 01) εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο στο Κεντ της Αγγλίας και εξαπλώθηκε στις περιοχές που βρίσκονται νοτιοανατολικά, δημιουργώντας τεράστια έξαρση του ιού. 

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου πάνω από 1.000 εντοπίστηκαν με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, ενώ ίδια κρούσματα έχουν εμφανιστεί σε Ολλανδία, Αυστραλία, Δανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία και Νότια Αφρική.
 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR