Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Politics

Κυρανάκης: Ανακαλεί την άποψή του για τα εμβόλια μετά την κατακραυγή

Παραδέχτηκε το λάθος του και ανακάλεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το σχόλιό του αναφορικά με το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ισχυριζόμενος ότι «η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων».

CONTINUE READING

«Έχω μάθει να αναγνωρίζω τα λάθη μου. Δέχομαι την καλοπροαίρετη αλλά σφοδρή αντίδραση σας στην άποψη που υποστήριξα και ανακαλώ», έγραψε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης σον λογαριασμός του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στα κανάλια, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος, θα το εκτιμήσουμε συνολικά στο τέλος αυτής της πανδημίας, που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα και επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο, κατά τη γνώμη και θεωρώ η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων».

Η εν λόγω άποψη είχε προκαλέσει την αντίδραση μεταξύ άλλων και του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κυρανάκη είπε: «Θα ήταν συνετό, ως μέλος της ελληνικής βουλής αλλά και ως δημόσιο πρόσωπο, να είστε πολύ προσεκτικός στο τι λέτε δημοσίως και πως ερμηνεύετε τα επιστημονικά στοιχεία. Είμαι στη διάθεση σας να σας εξηγήσω τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για τα εμβόλια».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR