Sputnik V
Health

Ρωσικό εμβόλιο: Καταπολεμά οποιουδήποτε επίπεδο μόλυνσης του κορονοϊού

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, μπορεί να χορηγηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο μόλυνσης.

Ο επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, δήλωσε πως, η ανοσολογική απόκριση που τεκμηριώνεται μεταξύ εθελοντών που έλαβαν το πρώτο καταχωρημένο εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 στον κόσμο, είναι αρκετή για την καταπολέμηση οποιουδήποτε επιπέδου μόλυνσης από τον κορονοϊό.

CONTINUE READING

Ο Αλεξάντερ Γίντσμπουργκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια της Μόσχας, μίλησε την ίδια ημέρα που το περιοδικό The Lancet αναφέρθηκε σε δοκιμές, επιβεβαιώνοντας ότι κάθε ασθενής που έλαβε το εμβόλιο, είχε αναπτύξει αντισώματα χωρίς σημαντικές παρενέργειες.

Το The Lancet, που αποτελεί βρετανική έκδοση και είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο έγκριτα ιατρικά περιοδικά στον κόσμο, επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο Sputnik V είχε παράγει επιτυχώς αντισώματα και στους 76 συμμετέχοντες στις δοκιμές πρώιμου σταδίου.

«Η ανοσοαπόκριση του εμβολίου που έχει τεκμηριωθεί επί του παρόντος μεταξύ των εθελοντών, είναι αρκετή για να αντισταθμίσει οποιαδήποτε δόση του COVIC-19 που θα μπορούσατε να φανταστείτε», δήλωσε ο Γίντσμπουργκ.

Πότε μπορεί να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιανίν, αποκάλυψε ότι οι κλινικές δοκιμές μετά την καταχώριση του Sputnik V στην πρωτεύουσα, θα μπορούσαν να διαρκέσουν από δύο έως έξι μήνες. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι ο μαζικός εμβολιασμός είναι πιθανό να ξεκινήσει στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021.

«Ορισμένες παρτίδες θα φτάσουν ήδη το τρέχον έτος», είπε στο Channel One TV της Ρωσίας συμπληρώνοντας πως «Υπάρχει η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου. Αυτοί είναι οι τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, του εμπορίου, των κατοικιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και ορισμένων άλλων - ίσως δημοσιογράφων».

CONTINUE READING

Η δημιουργία του Sputnik V

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που καταχώρησε ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ονομάστηκε Sputnik V.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ίδρυμα Γκαμαλέγια, υποβλήθηκε σε κλινικές δοκιμές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Βασίζεται σε μια πλατφόρμα που προηγουμένως χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία άλλων εμβολίων. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Υγείας, είναι σε θέση να παρέχει ανοσία για έως και δύο χρόνια.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR