World

Ρωσία: Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για τον κορονοϊό

Ρώσοι επιστήμονες έχουν καταχωρήσει ένα νέο φάρμακο ενάντια στον κορονοϊό που θεωρείται ότι αντιμετωπίζει τις χειρότερες επιπλοκές από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων της πνευμονικής ανεπάρκειας

Το Levilimab είναι το δεύτερο φάρμακο που δέχεται την κρατική έγκριση μέσω ενός μηχανισμού fast track, που εφαρμόστηκε για να δώσει στους γιατρούς περισσότερα μέσα για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό, που ήδη έχει μολύνει περισσότερους από 459 χιλ. στη Ρωσία ενώ έχει σκοτώσει 5.725.

CONTINUE READING

«Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να κρατήσουμε υπό έλεγχο τις επιπλοκές από κορονοϊό  και να ελαχιστοποιήσουμε τα χειρότερα προβλήματα που προκαλούν» ανέφερε στο Facebook ο Ντμίτρι Μοροζόφ, γενικός διευθυντής της Biocad, της φαρμακευτικής εταιρείας πίσω από το φάρμακο.

Μειώνοντας τη θνησιμότητα του κορονοϊού, το Levilimab θα επιτρέψει στη Ρωσία να «κερδίσει χρόνο» προτού το εμβόλιο κατά του COVID-19 κατασκευαστεί και το εμβόλιο «στα σίγουρα έρχεται σύντομα» πρόσθεσε ο Μοροζόφ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βασικό πλεονέκτημα του Levilimab είναι ότι μπορεί να δοθεί όχι μόνο σε ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, αλλά και να χρησιμοποιηθεί και ως προφύλαξη «για να εμποδίσει τη “θύελλα” κυτοκίνης να συμβεί και να επιτρέπει στους ασθενείς να αποφύγουν την εντατική μονάδα και τον αναπευστήρα» σημείωσε ο γενικός διευθυντής της Biocad.

«Μία δόση και δεν πηγαίνεις στα επείγοντα. Υπάρχουν δύο σύριγγες  σε κάθε συσκευασία. Δίνονται ταυτόχρονα ή με μερική διαφορά. Και σε μια εβδομάδα ο ασθενής παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο» ανέφερε ο Μοροζοφ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR