οργανωμενες παραλιες
Society

Άρση μέτρων στις παραλίες: Τι σχολίασαν διεθνή μέσα ενημέρωσης

Στη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών στην Ελλάδα από σήμερα Σάββατο αναφέρονται διεθνή μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Η Ελλάδα επιστρέφει στις παραλίες εν μέσω καύσωνα, αλλά κρατάει τις ομπρέλες σε απόσταση» αναφέρει στον τίτλο του το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι η χώρα «αναζωογονεί» και τον τουριστικό τομέα.

CONTINUE READING

Στο δημοσίευμα αναφέρεται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η άρση των μέτρων συνέπεσε με το πρώτο κύμα καύσωνα της χρονιάς.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η Ελλάδα εμφάνισε χαμηλά νούμερα σε κρούσματα και θανάτους από κορονοϊό, ενώ επισημαίνεται ότι η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

Γίνεται επίσης λόγος για ελπίδες ανθρώπων του τουρισμού να δεχτούν επισκέπτες από τον Ιούλιο.

Από την πλευρά του, το Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου της Μυκόνου, Κώστα Κούκα, σύμφωνα με τον οποίο «ο τουρισμός είναι η ζωή μας».

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι η Ελλάδα έχει ελέγξει σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση του κορονοϊού και η Μύκονος μπορεί να επωφεληθεί, καθώς αντίστοιχοι προορισμοί σε Ιταλία και Ισπανία, πλήττονται περισσότερο.

Παράλληλα, το πρακτορείο δημοσιεύει φωτογραφίες από τις προετοιμασίες στις οργανωμένες παραλίες της χώρας, πριν αυτές υποδεχτούν τον κόσμο.

Στη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών με αυστηρούς κανόνες στέκεται και το Γαλλικό Πρακτορείο, φιλοξενώντας δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για «ένα σημαντικό τεστ».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στους όρους λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR