Health

Κορονοϊός - Ρωσία: Ως τον Σεπτέμβριο η πατέντα για το εμβόλιο

Ο γενικός διευθυντής του ερευνητικού κέντρου Vektor στη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δοκιμές για το εμβόλιο κατά της COVID-19 σε 300 εθελοντές θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το εμβόλιο θα καταγραφεί επίσημα  τον Σεπτέμβριο.

CONTINUE READING

«Τον Ιούνιο, ολοκληρώνουμε τις προκλινικές δοκιμές αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του εμβολίου… στο ελάχιστο απαραίτητο χρόνο για να προχωρήσουμε σε κλινικές δοκιμές, προβλέποντας τη συμμετοχή 300 εθελοντών στην πρώτη και τη δεύτερη φάση… Αναμένουμε να καταχωρήσουμε το εμβόλιο τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Ρινάτ Μακσίκοφ σε συνομιλίες για την ανάπτυξη των γενετικών τεχνολογιών της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι το εμβόλιο θα καταχωριστεί τον Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη εστίασης στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ρωσικό εμβόλιο σε επίσημη λίστα του ΠΟΥ

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικής και Βιολογίας της Ρωσίας (FMBA) συμπεριελήφθη στον κατάλογο των υποψήφιων εμβολίων για τον COVID-19 που συνέταξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Το υποψήφιο εμβόλιο για τον κορονοϊό που αναπτύσσεται από την FMBA συμπεριλαμβάνεται στη λίστα υποψήφιων εμβολίων του ΠΟΥ», δήλωσε ο ερευνητής από το επιστημονικό ερευνητικό Ινστιτούτο εμβολίων και ορών της Αγίας Πετρούπολης που υπάγεται στην FMBA.

Στα τέλη Μαρτίου, η επικεφαλής της FMBA είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε 11 μήνες. Η ερευνητική υπηρεσία έχει ήδη δημιουργήσει τρία πρωτότυπα εμβόλια και ξεκίνησε δοκιμές σε πειραματόζωα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR