νοσοκομείο Σωτηρία
Society

Κορονοϊός: Στους 132 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ένας άνδρας 91 ετών ο οποίος νοσηλευόταν από τις 7 Απριλίου στο νοσοκομείο Σωτηρία έχασε δυστυχώς τη ζωή του χτυπημένος από τον Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο άτυχος ηλικιωμένος αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Νωρίτερα έγινε γνωστός ο θάνατος ενός άνδρα 75 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα το Σάββατο (25/04) είναι 16, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.506. Από αυτά, 578 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.174 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 47 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

CONTINUE READING

Παράλληλα, 63 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Nα σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόδρας, έκανε αναφορά και στην κλινική στα νότια προάστια, που έλαβε μέτρα μετά το κρούσμα κορονοϊού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση.

Παράλληλα, ο καθηγητής αναφέρθηκε στα μέσα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται στα Δικαστήρια, όπως μάσκες και αντισηπτικά.

Σε σχέση με τις μεταλλάξεις του ιού, υπογράμμισε πως γίνονται με βραδείς ρυθμούς σε σχέση με τη γρίπη, στοιχείο το οποίο είναι θετικό για την μακροχρόνια προστασία από το εμβόλιο, όταν αυτό γίνει διαθέσιμο.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στη συζήτηση που γίνεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι για πάντα.

Πρόσθεσε ότι η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά απόψε για να αποφασίσει για τις τελικές της προτάσεις ενόψει της χαλάρωσης των μέτρων.

«Η καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού θα συμβάλλει στην βελτίωση των χειρισμών μας κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, η οποία, όπως αναγνωρίζεται από όλους τους ειδικούς, συνοδεύεται κι από ένα κίνδυνο της υποτροπής κυκλοφορίας του ιού. Η σταδιακή άρση των μέτρων προγραμματίζεται να γίνει με συντονισμένες, σταδιακές και ελεγχόμενες προσπάθειες, με ειδικά κριτήρια και κανόνες, αλλά και με τη συμμετοχή όλων μας. Με προσοχή κι επαγρύπνηση, ιδιαίτερα στα μέτρα προστασίας, στους κανόνες υγιεινής, που είναι από τα κύρια μέτρα, που μας έφτασαν ως εδώ και θα πρέπει να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε όσο πιο σχολαστικά μπορούμε. Εάν υπάρχει μια προσήλωση όλων μας στον κοινό στόχο, αν δεν χαλαρώσουμε, τότε θα παραμείνουμε σε χαμηλά επίπεδα κυκλοφορίας του ιού», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR