World

Περισσότερα από 300 παιδιά σκοτώθηκαν μαζί με τζιχαντιστές στις μάχες στην Μοσούλη-Βάζουν τα παιδιά μπροστά οι ισλαμιστές

Τριακόσια παιδιά σκοτώθηκαν στις τελευταίες  πολεμικές επιχειρήσεις για την κατάληψη της Μοσούλης. Αυτά τα παιδιά πολεμούσαν για λογαριασμό των τζιχαντιστών μιας και αναγκάστηκαν να συμμετέχουν σε αυτόν τον πόλεμο με την βία.

Από το σύνολο των 480 νεκρών στρατιωτών του ISIS που πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί στη Μοσούλη εκτιμάται ότι τα 300  ήταν παιδιά, και  σκοτώθηκαν  από τα υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ,  ιρακινά στρατεύματα που ξεκίνησαν την επίθεσή τους στην Μοσούλη πριν από δύο εβδομάδες.

Τζιχαντιστές  μετέφεραν  τα σώματα 30 παιδιών στρατιωτών , που είναι γνωστά και ως «τα μικρά του χαλιφάτου», στην άτυπη  πρωτεύουσα Ράκκα  τις τελευταίες 24 ώρες.

mosul-702890

Οι γιατροί κατά την  την εκτέλεση ενός προγράμματος εμβολιασμού σε αντάρτες στην βόρεια Συρία έκαναν λάθος χορηγώντας  μυοχαλαρωτικό σε 75 παιδιά και σκοτώνοντας 15 από αυτά , αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Μια προκαταρκτική έρευνα από μέλη της «Εθνικής Συμμαχίας» βρήκε ότι χορηγήθηκε στα παιδιά αυτό συστατικό αντί για ένα διάλυμα που χρησιμοποιείται για να αναμειχθεί με εμβόλια ιλαράς.

Η συσκευασία για το φάρμακο λέγεται ότι ήταν  παρόμοια με εκείνη του διαλύματος.  Όλα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν μεταξύ έξι και 18 μηνών.

Τα παιδιά που πέθαναν ήταν ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες άλλα που ζουν στην Ιντλίμπ και την Ντέιρ αλ-Zour που είχε χορηγηθεί η δεύτερη δόση των εμβολίων  ιλαράς .

Ένας γιατρός σε μια κλινική στην πόλη της Jarjanaz είπε ότι τα βρέφη είχαν παρουσιάσει  σημάδια σοβαρού  σοκ περίπου μία ώρα αφότου τους είχε χορηγηθεί με ενέσεις το εμβόλιο. Τα πιο πολλά πέθαναν από  αποπνικτικό  θάνατο καθώς το σώμα τους πρήζονταν συνεχώς .

Το πρόγραμμα ανοσοποίησης ανεστάλη μετά το συμβάν και ο υπουργός υγείας της συριακής αντιπολίτευσης  παραιτήθηκε. Αξιωματούχοι είπαν ότι η έρευνα συνεχίζεται για να μαθευτεί  ποιος ήταν υπεύθυνος, ενώ οι έρευνες τώρα φέρεται να επικεντρώνεται σε  κλινική αμέλεια.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να ήταν εσκεμμένο το όλο σκηνικό και κάποια από τις μεγάλες πολυεθνικές να δοκίμαζε κάποιο νέο φάρμακο.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR