Εκκλησία

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συμπρόεδρος στο ΕΛΚ μαζί με την Αντιπρόεδρο από την Κροατία για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει συμπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο, μαζί με την Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ από την Κροατία Zeljana Zovko.

Η Ομάδα Εργασίας για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο έχει στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών, με βασική προτεραιότητα την καταπολέμηση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και την αρμονική συνύπαρξη των θρησκειών και των εθνών.

Την περασμένη πενταετία, η συγκεκριμένη Ομάδα είχε επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αλλά και τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών, με στόχο, σε μια δύσκολη περίοδο κρίσεων και συγκρούσεων, να προάγει το πνεύμα αλληλεγγύης, συμφιλίωσης, ειρήνης και σεβασμού της διαφορετικότητας.

Η Ομάδα Εργασίας δεσμεύεται να εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνσή, σε μια εποχή που η θρησκεία δεν πρέπει να χωρίζει, αλλά να ενώνει.

Σε δήλωσή του Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αναλαμβάνω τη θέση του Συμπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τον διαθρησκευτικό διάλογο και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Μια θέση σημαντική που μου αναθέτουν και μου εμπιστεύονται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη και για τον κόσμο. Σε μια περίοδο πολέμων στα σύνορά μας και κρίσης των αρχών και των αξιών που προωθούμε και πρεσβεύουμε σε μια περίοδο που το “αγαπάτε αλλήλους” κινδυνεύει και με ανησυχία παρακολουθούμε γεγονότα που μας προβληματίζουν και μας γεμίζουν θλίψη.

Είναι γεγονός ότι η Ευρώπη είναι ένα σταυροδρόμι που συναντώνται διαφορετικοί λαοί, διαφορετικοί πολιτισμοί και θρησκείες και αναπτύσσεται όμως πάντοτε με σεβασμό στις αξίες που υπηρετεί ο κάθε άνθρωπος, λόγω και του ισχυρού ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα της πάντοτε σεβόμενοι τη διαφορετικότητα.

Αποκτούν ιδιαίτερη, λοιπόν, σημασία οι προσπάθειες και οι πολιτικές που θα ακολουθήσουμε την επόμενη πενταετία για το πώς οι θρησκείες θα ενώνουν, δεν θα χωρίζουν και οι λαοί θα ζουν ειρηνικά και όχι πολεμικά.

Είναι πιο σαφές από ποτέ ότι η θρησκεία τελικά δεν πρέπει να χωρίζει, αλλά να ενώνει, να προωθεί τις αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της βοήθειας, της συμφιλίωσης και του σεβασμού, της διαφορετικότητας.

Είναι αυτονόητο ότι βρίσκομαι στη διάθεση όλων για να υλοποιήσουμε ενωτικές πολιτικές με γνώμονα μας πάντοτε τον άνθρωπο και τις αξίες που πρεσβεύουμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ