Αρχείο

"Σφαλιάρα" Ρωσίας στο εγχώριο πολιτικό μας σύστημα: Δανείζει με 5 δισ ευρώ το Ιράν και του στέλνει νέo κονβόι με α/α συστήματα S-300 (εικόνες-βίντεο)


"Σφαλιάρα" στο εγχώριο πολιτικό κατεστημένο φέρνει η είδηση ότι η Ρωσία δανείζει  συνολικά 5 δισ. ευρώ στο Ιράν. Αυτό γιατί την περίοδο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και την Γερμανία η Δύση σε αρμονία με τους "εγχώριους πρόθυμους" είχαν προχωρήσει σε έναν απίστευτο πόλεμο λάσπης και προπαγάνδας προκειμένου να δείξουν το μέγεθος της αποτυχίας και την χρεοκοπία της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Στόρτσακ ανακοίνωσε ότι εντός δύο εβδομάδων θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο η χορήγηση δύο δανείων στο Ιράν, συνολικού ποσού 2,5 δισ. ευρώ.

Ακόμη ένα δάνειο ύψους ‎€2 δισεκατομμυρίων θα χορηγηθεί στο Ιράν από τη ρωσική κρατική τράπεζα δανεισμού Vnesheconombank, σημειώνει το ιρανικό πρακτορείο.

Αυτό δείχνει ότι οι κυρώσεις της Δύσης προς την Ρωσία όχι απλά δεν έχουν αποδώσει αλλά είναι και εντελώς άχρηστες καθώς η Ρωσία συνεχίζει να υλοποιεί ακάθεκτη το στρατηγικό της σχεδιασμό.

Σε συνέντευξη του Omid Shokri Kalehsar,  τόνισε πως αυτό αντανακλά την θέληση της Μόσχας για ενίσχυση των οικονομικών δεσμών με το Ιράν παρά τις αντιρωσικές κυρώσεις.

Ο Kalehsar υπενθύμισε επίσης ότι η Μόσχα κατασκευάζει γέφυρα για να ενώσει την Κριμαία με την ρωσική ενδοχώρα, ένα πρότζεκτ ύψους 4.5 δισ. δολ θα εφαρμοστεί δηλαδή παρά τις κυρώσεις!

"Παρά τις κυρώσεις, η Ρωσία κάνει σημαντικά βήματα και λαμβάνει δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις, όπως το δάνειο στο Ιράν, τα πάντα βασίζονται στην αμοιβαία συνεργασία με τα δύο μέρη να επιθυμούν να αποκομίσουν τα επιθυμητά οφέλη" είπε ο Kalehsar.

Ρωσία και Ιράν αναβαθμίζουν τους οικονομικούς τους δεσμούς και πλέον τους οδηγούν σε άλλο επίπεδο.

"Πολλοί ρωσικοί ενεργειακοί γίγαντες όπως οι Lukoil, Gazprom και Rosatom επιστρέφουν στην ιρανική αγορά και συνεχίζουν την διμερή συνεργασία στον ενεργειακό τομέα. Αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται νέα μεγάλα συμβόλαια" τόνισε.

Αυτό σημαίνει ότι και οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν απέτυχαν.

Να μην φανεί παράξενο αν τα χρήματα αυτά θα πάνε για κοινές συμπαραγωγές αμυντικών συστημάτων όπως άρματα μάχης Τ-90, κάτι που  έχει ζητήσει η Τεχεράνη και στο παρελθοόν.

Επίσης μετά την συνάντηση των Υπουργών 'Αμυνας Ρωσίας-Ιράν-Συρίας νέα κονβόι με τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 έφτασαν στο Ιράν

https://www.youtube.com/embed/Q2ytks7DuU0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ