Τα συμπληρώματα Ωμέγα 3 - όπως με κάθε συπλήρωμα διατροφής - πρέπει να καταναλώνονται με φειδώ, καθώς η υπερβολική ποσότητα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον οργανισμό, όπως τονίζει έρευνα.
«Καμπανάκι» για τα συμπληρώματα Ωμέγα 3 συνιστά έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, η υπερβολική κατανάλωση Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων μπορεί να προκαλέσει κολπική μαρμαρυγή - και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (ESC), ελλοχεύει ο κίνδυνος ανωμαλίας στον καρδιακό ρυθμό, αυξάνοντας μάλιστα τις πιθανότητες και για εγκεφαλικό επεισόδιο.
Παράλληλα, να σημειωθεί ότι υπάρχει ο κίνδυνος για εμφάνιση θρομβώσεων, καρδιακή ανεπάρκεια και άλλα προβλήματα στην καρδιά.
Η κατανάλωση Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, αλλά συνιστάται η επίσκεψη σε ειδικό σχετικά με την ποσότητα που πρέπει να προσλαμβάνει ο κάθε οργανισμός.
Όσον αφορά τις πηγές Ωμέγα 3, τροφές που είναι πλούσιες στα πολυακόρεστα οξέα συνιστούν τα ψάρια, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί.