Επικίνδυνα και αλλοπρόσαλλα πράγματα λαμβάνουν χώρα εδώ και πολλές ημέρες με το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, από πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο πρόεδρος του κόμματος Α.Τσίπρας μιλώντας για “ τουρκική μειονότητα”.
Αμέσως την δήλωση του Α.Τσίπρα την έκανε σημαία ο μειονοτικός τύπος στην Δυτική Θράκη, και σε λίγο αναμένεται και ο τουρκικός, ενώ η δήλωση του περιπλέκει τα πράγματα, αφού στα μάτια των Τούρκων φαίνεται ότι στην χώρα μας υπάρχουν δύο απόψεις για το θέμα αυτό, αφήνοντας εκτεθειμένη την συνθήκη της Λωζάνης.
“Ο κ. Α.Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση «Τουρκική Μειονότητα» σε τηλεοπτική εκπομπή που συμμετείχε και η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή αυτή τη στιγμή.
Στο πρόγραμμα που συμμετείχε ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Η κ. Μπακογιάννη, που εκβίασε την Τουρκική μειονότητα πηγαίνοντας στη Θράκη (Δύση) για να αλλάξει στάση και παιχνίδι, πήγε στις εκλογές πριν από 10 χρόνια το 2012 και έλαβε το 2,55% των ψήφων σε όλη τη χώρα. , ενώ το 18% στη Ροδόπη και στον Ίασμο (Yassıköy) έλαβε το 70% των ψήφων. Ήταν εθνική εξαίρεση;».
Οι αντιδράσεις στη χρήση εκφράσεών του κ. Τσίπρα συνεχίζονται σαν χιονοστιβάδα.
Τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη; Μουσουλμανική μειονότητα; αυτές ο9ι8 συζητήσεις είναι πλέον στην ατζέντα της χώρας.
Επί του παρόντος, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και οι Έλληνες αντιδρούν υπερβολικά σε αυτόν τον ορισμό του Τσίπρα. Στα social media υπάρχει έντονη κριτική στον κ. Τσίπρα. Υπάρχουν ακόμη και εκκλήσεις για παραίτηση”, αναφέρει το άρθρο.
Την ίδια ακριβώς στιγμή μειονοτική εφημερίδα γράφει για τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ:
"Ως εφημερίδα BIRLIK, έχουμε επανειλημμένα επικρίνει τον Ιλχάν Αχμέτ με εποικοδομητική κριτική, για τον νόμο περί δικαιωμάτων της "Τουρκικής Μειονότητας", γράφοντας ότι αποσχίστηκε από τη μειονότητα πριν από τις εκλογές και την τελευταία περίοδο.
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πόσο δίκιο είχαμε. Επαναλαμβάνουμε! Οι σχέσεις του Ιλχάν Αχμέτ με την "Τουρκική Μειονότητα" της Δυτικής Θράκης διακόπηκαν. Αν κάποιος δεν μπορεί να υπερασπιστεί ανοιχτά τη μειονότητα, την κοινότητά του, έχει τελειώσει.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της «αθηναϊκής διαλέκτου» του Ιλχάν Αχμέτ; Παρακαλώ κάποιος να το εξηγήσει αυτό.
Αυτή η μειονότητα χρειάζεται γενναίους, γενναίους ανθρώπους. Ο Ιλχάν Αχμέτ δεν υπερασπίστηκε τη μειονότητα, και δεν μπορεί να την υπερασπιστεί, και αυτό έχει φανεί ότι δεν θα μπορέσει να το κάνει ποτέ από εδώ και πέρα. Δείτε, γράψαμε άφοβα! γράφουμε! θα γράψουμε! Είμαστε πιστοί των δικαιωμάτων και των νόμων του λαού της "Τουρκικής Μειονότητας", και στεκόμαστε δίπλα τους".
Οι Τούρκοι έχουν μια παροιμία για τους Έλληνες:
“ η στεναχώρια και η οργή των Ελλήνων κρατά 3 ημέρες”.
Σε αυτή την έκφραση, οι γείτονες συμπυκνώνουν ολόκληρο τον τρόπο αντιμετώπισης όλων των θεμάτων με την χώρα μας, αφού αυτοί πάντα είχαν και έχουν μακροχρόνια σχέδια κατά του ελληνισμού στο σύνολο του.
Έτσι και στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη. Μας πολεμούν, μας διαβάλλουν, και εργάζονται υπόγεια πάρα πολλά χρόνια για να πετύχουν αρχικά την διάσπαση των θέσεων εντός των ελληνικών κομμάτων για το θέμα αυτό.
Το επόμενο βήμα θα είναι η κάμψη της άποψης ολόκληρου του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδος, θέτοντας το ως βασική προϋπόθεση για την δήθεν εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπονομεύοντας παράλληλα μια συνθήκη, σαν αυτή της Λωζάνης, για την οποία χάθηκαν 45000 Έλληνες στρατιώτες στην Μικρά Ασία, ενώ εξολοθρεύτηκαν 2 εκατ Έλληνες στην περιοχή αυτή από τις τουρκικές θηριωδίες.
Στην χώρα μας, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα που αφορούν ακόμα και διεθνείς συνθήκες και όρους που μας αφορούν άμεσα, καθώς υπάρχουν κόμματα που παίζουν στα ζάρια την εθνική πολιτική, προσφέροντας ευκαιρίες ζωής στους Τούρκους.
Έτσι στην προσπάθεια να κρατηθεί στην περιοχή αυτή εκλογικά η ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αρχηγού του, δεν φοβάται να ξεστομίσει, έστω και από λάθος ας υποθέσουμε, ( που δεν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση), την λέξη “ τουρκική μειονότητα”, αδιαφορώντας για τις μεγάλες συνέπειες την επόμενη ημέρα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Πρόκειται φυσικά για άκρως επικίνδυνες και άστοχες δηλώσεις που θα φέρουν άσχημες εξελίξεις για την Ελλάδα, και αυτό ας το κρατήσουμε καλά, διότι από την άλλη πλευρά έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστώς μαφίας, που δεν διστάζει να σκοτώνει ακόμα και δικούς του πολίτες για να επιβιώσει.
Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα θα υπάρχει και μετά την παρέλευση των υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων τα επόμενα 50-80 χρόνια, και για αυτό οφείλουν όλοι οι πολιτικοί, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, και όλων των κομμάτων, να είναι προσεκτικοί και άκρως επιφυλακτικοί με τα σχέδια Ερντογάν στην Δυτική Θράκη, τα οποία σίγουρα φτάνουν ως το πρότυπο του Κοσόβου που τόσο σκληρά πληρώνουν σήμερα οι Σέρβοι.