Οικονομία

Bitcoin: Πιθανόν φέτος να σπάσει το ιστορικό υψηλό των $73.700

Ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin δεν έχει φτάσει στην κορυφή του τρέχοντος κύκλου ανατίμησής του και είναι πιθανό να ξεπεράσει το ιστορικό του υψηλό φέτος, σύμφωνα με ερευνητική έκθεση που δημοσίευσε η CCData σήμερα Τρίτη.

Το Bitcoin έφτασε σε ιστορικό υψηλό πάνω από τα 73.700 δολάρια τον Μάρτιο, αλλά έκτοτε διαπραγματεύεται σε ένα εύρος μεταξύ 59.000 και 72.000 δολαρίων.

Το ταξίδι προς το υψηλό ρεκόρ τον Μάρτιο καθοδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την έγκριση και το λανσάρισμα των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων spot bitcoin, ή ETFs, στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Τα ETFs έχουν προσελκύσει μέχρι σήμερα καθαρές εισροές ύψους περίπου 14,41 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την CCData.

Τα ETFs επιτρέπουν στους επενδυτές να αγοράζουν ένα προϊόν που παρακολουθεί την τιμή του bitcoin χωρίς να κατέχουν το ίδιο το κρυπτονόμισμα. Οι υποστηρικτές της κρυπτογράφησης λένε ότι αυτό έχει συμβάλει στη νομιμοποίηση της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων και διευκολύνει τη συμμετοχή μεγαλύτερων θεσμικών επενδυτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

«Πολεμικά» ρεπορτάζ στα Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

«Πολεμικά» ρεπορτάζ για το ιταλικό πλοίο που τοποθετεί καλώδια στην Αν Μεσόγειο, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης –...