Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Τα ουκρανικά Leopard-2A4-Bradley όμορφα καίγονται από το ρωσικό πυροβολικό-Ο Πούτιν διέταξε την μεταφορά τακτικών πυρηνικών στην Λευκορωσία

Σημαντικές εξελίξεις για τις ουκρανικές-νατοϊκές δυνάμεις στα μέτωπα της Ζαπορόζιε και του Αρτεμόβσκ. Μεγάλη επίθεση κατά ρωσικών θέσεων κατέληξε σε μακελειό. Τους έχει θερίσει η ρωσική αεροπορία,το πυροβολικό και τα ναρκοπέδια.

Παρά τις ενεργές ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) και την αντεπίθεση που ανακοινώθηκε από το Κίεβο, τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν πεισματικά, στοχεύοντας ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις και καταστρέφοντας στρατιωτικό εξοπλισμό που προμηθεύεται από τις δυτικές χώρες. 

Οι δυτικοί αναλυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην πρώτη γραμμή και κρατούν σημειώσεις για την τρέχουσα κατάσταση. Σταδιακά, αλλά μεθοδικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταστρέφουν τις εφεδρείες της Ουκρανίας, ενώ οι στρατιωτικές και βιομηχανικές δυνατότητες της Ρωσίας συνεχίζουν να αυξάνονται. Η Μόσχα επιδεικνύει την ικανότητά της να απενεργοποιεί τα όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση ακόμη και στα περίχωρα των συνόρων.

Έτσι, τον Μάιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκτόξευσαν περίπου 160 πυραύλους και περισσότερα από 340 περιπλανώμενα πυρομαχικά, χρησιμοποιώντας ενεργά εξοπλισμό διαστημικής αναγνώρισης. Μεταξύ των πόρων που χρησιμοποιήθηκαν είναι ο δορυφόρος που εκτοξεύτηκε πρόσφατα "Kondor-FKA". 

Μαζί με αυτό, τη νύχτα της 4ης Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε επιτυχώς σε ουκρανικά αεροδρόμια και εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε αυτά, συμπεριλαμβανομένων σταθμών ραντάρ, θέσεων διοίκησης, αποθηκών όπλων και αεροσκαφών. 

Εν τω μεταξύ, στην Ουκρανία υπάρχει έντονη έλλειψη πυρομαχικών, συστημάτων αεράμυνας και ανταλλακτικών για τεθωρακισμένα οχήματα. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από τη διαφθορά στο υπουργείο Άμυνας της χώρας. Όμως, παρά όλα τα προβλήματα, στις 4 Ιουνίου, το Κίεβο αποφάσισε να ξεκινήσει μια επίθεση. Δυτικοί ειδικοί πιστεύουν ότι η επίθεση είναι απίθανο να φέρει επιτυχία στην Ουκρανία, αλλά θα εξαντλήσει όλους τους εναπομείναντες στρατιωτικούς πόρους της χώρας. 

Τις τελευταίες ημέρες, η ουκρανική πλευρά έχασε περίπου 3700 στρατιώτες, 52 άρματα μάχης (εκ των οποίων 8 «Leopard 2»), 3 γαλλικά AMX-10, 207 τεθωρακισμένα οχήματα, 134 στρατιωτικά οχήματα, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, 48 πυροβολικό και 53 drones.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 9 Ιουνίου είπε στον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία αφού οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες στις 7-8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Κρεμλίνο, όπως επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters , ο Πούτιν είπε, «Άρα όλα είναι σύμφωνα με το σχέδιο και όλα βαίνουν καλώς».

«Η προετοιμασία των σχετικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στις 7-8 Ιουλίου και θα ξεκινήσουμε αμέσως δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη κατάλληλων τύπων όπλων στην επικράτειά σας», δήλωσε ο Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Λουκασένκο στο Σότσι.

Σε αυτό, ο Λουκασένκο είπε: «Ευχαριστώ, Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς».

Νωρίτερα, τόσο ο Πούτιν όσο και ο Λουκασένκο συμφώνησαν στο σχέδιο ανάπτυξης ρωσικών πυρηνικών πυραύλων μικρής εμβέλειας με βάση την ξηρά στο έδαφος του στενού συμμάχου της Μόσχας, όπου θα παραμείνουν υπό ρωσική διοίκηση.

Ο Πούτιν είπε μάλιστα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους αντλούν όπλα στην Ουκρανία ως μέρος ενός διευρυνόμενου πολέμου διαμεσολαβητών με στόχο να γονατίσει τη Ρωσία.

Τον Μάρτιο, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι ήθελε να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, κάτι που ήταν μια προφανής προειδοποίηση προς τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την υποστήριξή της στην Ουκρανία.

Η κίνηση του Πούτιν παρακολουθείται στενά τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και από τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και από την Κίνα, πρόσθεσε το Reuters .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...