ΗΠΑ

Θεωρίες συνομοσίας - Θα έχει ο Ν.Τραμπ την τύχη του Τζων Κέννετι και του Α.Λίνκολν λόγω του πολέμου του με την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα ;

Πόλεμος έχει  ξεσπάσει ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ και τον πρόεδρο της ανεξάρτητης ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία καθορίζει τις τύχες όχι μόνο της Αμερικής, αλλά σχεδόν όλου του δυτικού κόσμου.   

Η ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ανεξάρτητη ( όπως και η Τράπεζα της Ελλάδος για την ιστορία) και ο νυν Αμερικανός πρόεδρος  για πρώτη φορά μετά από δύο προηγούμενους προέδρους , θέτει υπό άμεση αμφισβήτηση αυτό το καθεστώς, προκαλώντας συνειρμούς με το παρελθόν και φυσικά πολλές θεωρίες συνωμοσίας για το τι μέλλει γενέσθαι με το δολάριο και το τεράστιο χρέος των 36 τρις που χρωστάει η αμερικανική κυβέρνηση.

Βέβαια ακούμε εδώ και μεγάλο διάστημα για αυτό το υπέρογκα μεγάλο χρέος, (το  οποίο ο Τραμπ ως πρώην επιχειρηματίας, προσπαθεί να μειώσει διότι διαφορετικά η χώρα θα βουλιάξει), αλλά δεν ξέρουμε θετικά που το χρωστούν οι Αμερικανοί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σε μετωπική τροχιά με τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Παόυελ.
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο Τραμπ δεν έχει την δυνατότητα  να εκδιώξει ή εξαναγκάσει σε παραίτηση τον πρόεδρο της Fed.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι ανεξάρτητη και οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης της από οποιονδήποτε πολιτικό θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στο υπάρχον παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και στους χιλιάδες επενδυτές.

«Ο πρόεδρος και η ομάδα του θα συνεχίσουν να το μελετούν», πάντως , ανέφερε την Μεγάλη  Παρασκευή ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου,  Κέβιν Χάσετ.

Ο Τζερόμ Πάουελ όταν η ΕΕ και οι υπόλοιπες χώρες αντέδρασαν στους δασμούς του  Τραμπ, η ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν τον βοήθησε  ανακοινώνοντας μειώσεις των επιτοκίων.

Σε αντίθεση με ό,τι ήλπιζε ο Αμερικανός πρόεδρος,  ο Τζερόμ Πάουελ ξεκαθάρισε ότι λόγω του κινδύνου στασιμότητας που δημιουργείται από τους νέους δασμούς, δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα χρειαστεί δράση στο μέτωπο των τιμών ή στο μέτωπο της απασχόλησης.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στο επιτελείο του Τραμπ και στον ίδιο προσωπικά, διότι θεωρεί ότι ο πρόεδρος της FED τον εχθρεύεται.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος μαζί του», είπε στους δημοσιογράφους, «και αν θέλω να φύγει, θα φύγει γρήγορα, πιστέψτε με», ανέφερε ο Τραμπ.

Στον λογαριασμό του στο Truth Social, ο Τραμπ συνέκρινε τη στάση αναμονής του Πάουελ  με την αποφασιστικότητα της ΕΚΤ, που μείωσε για έκτη συνεχόμενη φορά τα βασικά της επιτόκια.

Αυτός ο άγριος υπόγειος και μη ορατός πόλεμος στα ενδότερα των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει πολλά σχόλια και θεωρίες συνωμοσίας

Ο λόγος έχει να κάνει με δύο προηγούμενους προέδρου των ΗΠΑ , τον Τ.Κέννεντι και τον Α.Λίνκολν.

Μια θεωρία ανέφερε ότι  ο Τζων Κέννετι πριν την δολοφονία του, είχε αφαιρέσει το δικαίωμα έκδοσης δολαρίων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ με νόμο, και αυτό είχε προκαλέσει σεισμό και τότε στους Τραπεζίτες που ελέγχουν τον κόσμο.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον Αμερικανό πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος είχε και αυτός μεγάλα προβλήματα με τους Τραπεζίτες της αποχής του.  


Ο ίδιος είχε δηλώσει  κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου: «Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου».  

Ξένες δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι "οΤραμπ, ασκεί επιθετική οικονομική πολιτική, με άμεση την απειλή ελέγχου επί της αμερικανικής ομοσπονδιακής Τράπεζας, προκαλώντας τριγμούς  στους  πυλώνες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. 

Η παρουσία έως τώρα των ΗΠΑ ως δύναμης σταθερότητας, σοβαρότητας για το ξένο κεφάλαιο, έχει πρόβλημα και αυτό το διαπιστώνουν όλοι ξένοι οικονομικοί αναλυτές".

Τώρα όμως είναι η σειρά του σίφουνα Τραμπ που παίζει το δικό του επικίνδυνο παιχνίδι με ένα παγκοσμιοποιημένο Τραπεζικό σύστημα, το οποίο δεν δύναται να ελεγχθεί από τον ίδιο όπως φαίνεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ