Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Δεκάδες ουκρανικοί πύραυλοι Smerch στην Μαριούπολη βάζουν σε κίνδυνο τους Έλληνες-Σχέδιο Β από Ρωσία σε Συρία-Α.Μεσόγειο

Σε άμεσο κίνδυνο πιθανού ρωσικού πλήγματος τίθεται η Μαριούπολη, των 90 χιλιάδων και πλέον ελληνικής καταγωγής πολιτών, ενώ είναι γνωστό ότι πολλοί ακόμη Έλληνες ζουν στην ζώνη των συγκρούσεων σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζουν πλήγμα στο νότιο τμήμα της ΛΔΔ. Μετά την ανάπτυξη συστημάτων  αποναρκοθέτησης UR-77 κοντά στην ζώνη επαφής, ενώ μετακίνησαν τουλάχιστον 12 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών Smerch κοντά στη Μαριούπολη τις τελευταίες ώρες.

Το τελευταίο μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά σοβαρή καταστροφή των αμυντικών γραμμών των ρωσόφωνων του Ντόνετσκ, ενώ η απάντηση της Μόσχας με πυραύλους "Tornados" στην περιοχή θα δημιουργούσε “κόλαση”, αναφέρουν ξένες δημοσιογραφικές πηγές από την περιοχή.

Τα δεδομένα σχετικά με αυτό το θέμα, ανέφερε ο γνωστός Ρώσος αμυντικός ανταποκριτής με το ψευδώνυμο WarGonzo.

https://twitter.com/wargonzoo/status/1491093350929547264?cxt=HHwWgIDS0ZTgtrEpAAAAhttps://twitter.com/wargonzoo/status/1491094495592873987?cxt=HHwWhoDUheWit7EpAAAA

«12 συστοιχίες πυραύλων Smerch MLRS αναπτύχθηκαν κοντά στη Μαριούπολη. Την άφιξη των πυραύλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων αυτού του τύπου, συνοδεύτηκε από μονάδες που παρέχουν ασφάλεια και ανεφοδιασμό, και αυτό το κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής”, τόνισε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η Μαριούπολη που βρίσκεται πιο κοντά από άλλες πόλεις που ελέγχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, βρίσκεται στην γραμμή επαφής του μετώπου.

Η περιοχή και ορισμένα τμήματα του μετώπου της Αζοφικής, έχουν απόσταση από τα σύνορα είναι εντός 60 χιλιομέτρων.

“Αυτή είναι απλώς μια αποδεκτή, αν όχι βέλτιστη απόσταση για επίθεση με ρωσικούς πυραύλους "Tornados"», είπε ο Ρώσος δημοσιογράφος "WarGonzo".

Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σκοπεύουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ακτογραμμή της Αζοφικής Θάλασσας, από όπου θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών επιθέσεων σε άλλες περιοχές των ρωσόφωνων, ενώ η Μόσχα μετακινεί συνεχώς δυνάμεις και βαρέα όπλα.

Η Μόσχα κινείται στην υλοποίηση του σχεδίου Β σε Συρία και Μεσόγειο

Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές τονίζουν ότι τα σχέδια του Κρεμλίνου είναι, είτε “συμφωνία με την δύση είτε πόλεμος”.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό Vladimir Volkonsky, ‘δεν υπάρχουν άλλες επιλογές! Παραδόξως για την Ρωσία  υπάρχουν μόνο δύο επιλογές.

Πρώτον, ας το ονομάσουμε σχέδιο «Α», κατά το οποίο η Ουάσιγκτον θα αποδέχονταν τους όρους της Ρωσίας.

Μια τέτοια μυστική συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει, πρώτον, τη μεταφορά της Ουκρανίας στη ζώνη ευθύνης της Ρωσίας, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του ουδέτερου καθεστώτος του Κιέβου.

Δεύτερον, μια τέτοια συμφωνία υποτίθεται ότι θα περιείχε και εγγυήσεις για τη μη ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στο έδαφος των χωρών της Α.Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας και της Πολωνίας, ενώ θα διατηρούνταν το καθεστώς τους ως χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Τι θα έπρεπε να είχε προσφέρει η Ρωσία σε αντάλλαγμα στις ΗΠΑ όμως.

https://twitter.com/ItaMilRadar/status/1491333929185398784?cxt=HHwWgMCqqdSTpLIpAAAA

Πιθανότατα απόρριψη της συμμαχίας με την Κίνα. Αυτό όμως σύμφωνα με τις τωρινές συνθήκες φαίνεται αδύνατο.Αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο «Α» εξαφανίζεται και το σχέδιο «Β» παραμένει.

Αυτό αναφέρει τον κατά κάποιον τρόπο “ εξαναγκασμό” των Ηνωμένων Πολιτειών σε ειρήνη με αποκλειστικά με συμβατικές επιχειρήσεις, για τις οποίες θα επιλεγεί το έδαφος τρίτων χωρών (εκτός της Ουκρανίας), όπου θα διεξάγονταν δυναμική επίδειξη της ισχύς των ρωσικών όπλων.

Το μέρος για δράση αυτού του τύπου μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, θα μπορούσε πιθανώς η Συρία, όπου οι Αμερικανοί προφανώς κατέχουν πολύ καιρό την πιο πλούσια σε πετρέλαιο συριακή επαρχία, χωρίς την έγκριση όχι μόνο του Άσαντ, για τον οποίο δεν τους νοιάζει, αλλά ακόμη και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αν και κανείς δεν ξέρει πραγματικά πού θα ελάμβανε χώρα μια τέτοια κρίση, και ποια όπλα θα χρησιμοποιούνταν, η ουσία είναι ότι παραμένει ως κύριο σενάριο αυτήν την περίοδο που μιλάμε.

Η δύση προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως πιθανό πεδίο σύγκρουσης, αλλά τόσο το Κίεβο όσο και η Μόσχα, δεν το θέλουν αυτό.

Η απαρχή για την εφαρμογή του ρωσικού σχεδίου «Β» θα ήταν  η λήψη επίσημης γραπτής άρνησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, να παράσχουν εγγυήσεις στην Μόσχα.

Μετά από αυτό, τα χέρια του Κρεμλίνου θα λύνονταν. Μάλιστα, η λήψη γραπτής άρνησης ήταν ο βασικός στόχος του διαβήματος του Κρεμλίνου.

Τώρα το Κρεμλίνο παίζει το σενάριο νούμερο ένα και η Δύση επεξεργάζεται την ατζέντα της, προσπαθώντας να καθυστερήσει τη διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο, συνειδητοποιώντας ότι έχει πολλά προβλήματα στην περιοχή, ενώ διαβλέπει και μια προπαρασκευασμένη ρωσική παγίδα να περιμένει στη γωνία”, καταλήγει ο ίδιος σε ένα σενάριο που εμπλέκει την Συρία και κατ’ επέκταση την Α. Μεσόγειο και όλες τις χώρες της περιοχής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ