«Ίσως αυτό να συμβεί στα τέλη Ιανουαρίου, όταν το έδαφος θα παγώσει αρκετά ώστε να αντέξει βαριά τεθωρακισμένα μηχανήματα και οχήματα. Ο Πούτιν και οι στρατηγοί του προτιμούν τις τακτικές καινοτομίες, επομένως υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτούς», σημείωσε ο συντάκτης.
Σύμφωνα με τον ναύαρχο, ο ρωσικός στρατός ηγείται από διοικητές με εμπειρία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και την Ουκρανία. Ο Σταυρίδης πιστεύει ότι η τακτική των ρωσικών στρατευμάτων μπορεί να μοιάζει με τις ενέργειές τους στη Γεωργία το 2008, όπως αναφέρει το echedoros-a.gr.
«Εκτός από τους 100.000 στρατιώτες που βρίσκονται ήδη στα σύνορα, θα χρειαστούν άλλες 75.000, οι οποίες θα τοποθετηθούν στον εξοπλισμό που έχει αναπτυχθεί εκ των προτέρων, καθώς η αεροφωτογραφική αναγνώριση τους έγινε από τις ΗΠΑ λίγο πριν τα Χριστούγεννα», εξήγησε ο Σταυρίδης.
Ο πρώην γενικός διοικητής σημείωσε ότι ο Πούτιν μπορεί να προτιμήσει μια άλλη επιλογή, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε το 2014 με φόντο τα ουκρανικά γεγονότα.
Αυτό θα σήμαινε τη συμμετοχή των υπόγειων δυνάμεων που έχουν ήδη εισαχθεί στο Ντονμπάς, οι οποίες θα οργανώνουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκινήτων, εγκληματικές ενέργειες και αντίποινα εναντίον στρατιωτικών και πολιτών ηγετών.
Κεντρικός ρόλος, σύμφωνα με τον ειδικό, έχουν τα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία η σημερινή κυβέρνηση θα απαξιώσει, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη του κοινωνικού συνόλου, όπως γράφει ρωσικό δημοσίευμα.