Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Γκάζια" για το διάστημα: Οι Ρώσοι θέλουν το δικό τους Starlink

Η Ρωσία θέλει να έχει το δικό της σύστημα Starlink: ένας δορυφόρος με το όνομα SR NET, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης "Aeronet-2035" από την εταιρεία SR Space.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ένα δίκτυο 96 τέτοιων δορυφόρων υποτίθεται ότι θα παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση σε δίκτυο, σε όλη τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η πρώτη εκτόξευση του δορυφόρου SR NET, έχει προγραμματιστεί για το 2024, με τις τροχιακές δοκιμές να διαρκούν 3 έως 6 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τελική διαμόρφωση της ομάδας δορυφόρων, θα καθοριστεί από αυτές τις δοκιμές. Ένας μεμονωμένος δορυφόρος, μεταφέρει ένα ωφέλιμο φορτίο έξι κεραιών επίπεδης διάταξης φάσης και μια παραβολική κεραία.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος αυτού του έργου είναι ότι, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SR Space, ο τρέχων στόχος της εταιρείας είναι να κάνει τη δορυφορική ομάδα να λειτουργήσει «για τους στόχους και τα καθήκοντα εντός της Ρωσίας», αν και τα σχέδια προχωρούν περισσότερο ώστε να λειτουργήσει σε όλο τον κόσμο.

Βασικά, αυτό σημαίνει τη δημιουργία ενός αναλόγου του συστήματος Starlink από τη SpaceX, το οποίο τώρα χρησιμοποιείται ενεργά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, για στρατιωτική επικοινωνία σε συνθήκες πεδίου. Λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο, φαίνεται ότι ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει ενδιαφέρον να έχει μια τέτοια επιλογή, καθώς αντιλήφθηκε τη σοβαρή γκάφα όσον αφορά τις επικοινωνιακές του δυνατότητες.

Προδιαγραφές του δορυφόρου SR NET:

  • Συχνότητες: Ζώνες Ka και Ku.
  • εκτόξευση σε τροχιά περίπου 600 χλμ.
  • Δορυφορική μάζα: 460 kg
  • Εύρος ζώνης: 40 Gbit/s

Μπλόκο στις επικοινωνίες του Ουκρανικού στρατού

Ρωσικά drones "Mosquito" άρχισαν να μπλοκάρουν τις επικοινωνίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στην πρώτη γραμμή. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δημοσίευσε για πρώτη φορά πλάνα από τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών Moskit στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης, χρησιμοποιώντας τα κατά των συστημάτων επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα UAV δημιουργήθηκαν με βάση το αναγνωριστικό drone Orlan-10. Είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες μονάδες που περιέχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σχεδιασμένο να καταστέλλει τον έλεγχο του εχθρού και τα κανάλια μετάδοσης δεδομένων.

 Τα «κουνούπια» χρησιμοποιούνται στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να αποδιοργανώσουν τα εχθρικά στρατεύματα. Τα UAV παρεμποδίζουν τις επικοινωνίες σε απόσταση έως και 5 km, καθιστώντας έτσι δύσκολη την αλληλεπίδραση των εχθρικών μονάδων «στο μηδέν» (μπροστινό μέτωπο), με το αρχηγείο που αναπτύσσεται στο πίσω μέρος.

Ταυτόχρονα, το Mosquito εξακολουθεί να είναι εξοπλισμένο με συστήματα επιτήρησης, τα οποία επιτρέπουν στον χειριστή να εναλλάσσεται μεταξύ ηλεκτρονικών συσκευών και εξοπλισμού βίντεο και να εκτελεί εργασίες ηλεκτρονικού πολέμου και εναέριας αναγνώρισης, αποκαλύπτοντας θέσεις του εχθρού, συμπεριλαμβανομένων πηγών ραδιοεκπομπής.

 Η επίσημη εμφάνισή τους δείχνει ότι, τα ρωσικά drones έχουν αρχίσει να παρεμποδίζουν τις επικοινωνίες του εχθρού. Προηγουμένως, είχε προβληθεί το έργο μόνο επίγειου εξοπλισμού καταστολής ασυρμάτου και αεροσκαφών της οικογένειας Su.

Ο εξοπλισμός drones μικρού μεγέθους με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, υποδηλώνει ορισμένες επιτυχίες στη ρωσική αμυντική βιομηχανία στη σμίκρυνση του εξοπλισμού. Αυτή η κατεύθυνση παραμένει εδώ και πολύ καιρό, ένα από τα σημεία συμφόρησης του εγχώριου στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος. Προφανώς, οι Ρώσοι προγραμματιστές κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο σε αυτόν τον τομέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ