Κόσμος

Ληστής που έκλεψε 270.000 ευρώ από iPhone αποκαλύπτει το άχαστο κόλπο

Ένας ληστής που συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χακάροντας smartphones, μίλησε σε ξένο μέσο για τα συστατικά της επιτυχίας του, έτσι ώστε οι αναγνώστες να μην πέφτουν θύματα κλοπής.

Ο Άαρον Τζόνσον περιέγραψε, όπως γράφει το Unilad, μέσα από το κελί της φυλακής του πώς κατάφερε να κερδίσει περίπου 270.000 ευρώ ληστεύοντας από λογαριασμούς iPhone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και όπως λέει, είναι πολύ πιο περίπλοκο από το να κλέψεις απλώς ένα τηλέφωνο και να το μεταπωλήσεις σε οποιοδήποτε τυχαίο άτομο που θα βρεις στο πεζοδρόμιο.

Πώς έκανε την «μπάζα» των smartphones

Παρά την επιτυχία του, η τύχη του Τζόνσον τελικά εξαντλήθηκε και τo μπαράζ κλοπών του τελείωσε αφού συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 93 μηνών.

Υπολογίζεται ότι μπόρεσε να βγάλει τουλάχιστον 270.000 ευρώ μέχρι τότε. Φυσικά δεν πέτυχε αυτά τα νούμερα μόνος του, αφού «έτρεχε» μία συμμορία στη Μινεάπολη των ΗΠΑ που αριθμούσε 11 μέλη.

Ο πρώην ληστής περιέγραψε πως κατάφερνε να «αδειάζει» κάτω από τη μύτη των ιδιοκτητών τους τα smartphones, ελπίζοντας να επανορθώσει για τα αδικήματά του, βοηθώντας τα θύματα να προστατεύουν τις τσέπες τους.

Τα συνήθη στέκια του ήταν κυρίως επιχειρήσεις όπως μπαρ και κλαμπ, αφού εκεί έβρισκε πιο συχνά μεθυσμένους, αφελείς νέους για να προσεγγίσει ως «φίλος». Συστηνόταν ως «ψαγμένο» βαποράκι κόκας, και άλλες φορές ως γνωστός ράπερ.

Όταν κάποιο θύμα έριχνε τις άμυνές του, τους ζητούσε να ανταλλάξουν socials και στοιχεία επικοινωνίας, και τότε έριχνε το «δόλωμα». Με το που έπαιρνε το κινητό στα χέρια τους, προσποιούταν πως δεν έχει πρόσβαση, για να βάλει ή να πει ο ιδιοκτήτης τον κωδικό, τον οποίο και απομνημόνευε.

Κάποιο από τα μέλη της συμμορίας λάμβανε με μήνυμα τον κωδικό, και άρχισε να χακάρει το κινητό όσο το θύμα ήταν ακόμα χαμένο στο μεθύσι, αλλάζοντας κωδικούς πρόσβασης και αντλώντας από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όταν τα θύματα του Τζόνσον συνειδητοποιούσαν αργότερα ότι κάτι δεν πάει καλά, είχε ήδη μεταφέρει χρήματα μέσω εφαρμογών όπως το Apple Pay -είτε για να κρατήσει είτε για να αγοράσει ακριβά προϊόντα που μεταπωλούσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ