Έτσι, αρκετοί μικροεπενδυτές έσπευσαν να αποσυρθούν από την αγορά ή να προστρέξουν σε άλλα κρυπτονομίσματα πλην του bitcoin και του Ethereum.
Σε επίπεδο καταναλωτών, όμως, η αγορά κρυπτονομισμάτων φαίνεται να βρίσκει ολοένα και περισσότερους ενδιαφερόμενους και στην ελληνική αγορά αλλά και σε επιχειρήσεις, που δέχονται ψηφιακά κρυπτονομίσματα.
Αν και το νόμισμα είχε χάσει σημαντικό μέρος της αξίας του τη φετινή χρονιά και έφτασε λίγο πάνω από τις 44.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αυτή τη στιγμή έχει χτυπήσει ταβάνι με πάνω από 68.000 δολάρια, δηλαδή ανέβασε την αξία του πάνω από 50%.
Αναλυτές της κρυπτογράφησης θεωρούν ζήτημα χρόνου να κάνει πάλι limit up το bitcoin παρότι η κάθοδός του τρόμαξε τους επενδυτές.
Ποιοι κέρδισαν περισσότερο από την αναταραχή της αγοράς
Σ' αυτή τη φάση πάντως κερδισμένοι φέρονται να είναι όσοι είχαν πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων μεταξύ 100 και 1.000 bitcoin, που σάρωσαν την αγορά των μικρών και η τιμή ανέβηκε.
Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα των κρυπτονομισμάτων έχει αρχίσει να απασχολεί σοβαρά τη συντριπτική πλειοψηφία των κεντρικών τραπεζών, που μετά την αρχική αμφισβήτηση ή και απόρριψη βλέπουν το μέλλον τους μέσα από τις ψηφιακές εκδόσεις των νομισμάτων τους. Οι περισσότερες τράπεζες δεν θέλουν να μείνουν πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα κρυπτονομίσματα, που θεωρούν πλέον, πως είναι σκηνή από το μέλλον.