Κόσμος

Νιγηρία: Τζιχαντιστές έκοψαν τους λαιμούς δεκάδων γυναικών

Περίπου 40 γυναίκες έμειναν κραοτύμενες σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, κατόπιν εντολής του τζιχαντιστή Ali Guyile τα παιδιά του οποίου πέθαναν ξαφνικά μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με συγγενείς του και γυναίκες που κατάφεραν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες αυτούς, τους οποίους επικαλείται η Daily Mail, ο Guyile τις κατηγόρησε ότι προκάλεσαν τον θάνατο των παιδιών του με μάγια.

Μαρτυρίες από απομακρυσμένο χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όπου δρα η Μπόκο Χαράμ, ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες σκότωσαν 26 γυναίκες με την κατηγορία ότι ήταν μάγισσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την περασμένη εβδομάδα, 14 γυναίκες σφαγιάστηκαν και λίγες ημέρες αργότερα άλλες 12 έχασαν τη ζωή τους από τους τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ.

Οι κατηγορίες για μαγεία δεν είναι ασυνήθιστες στην Νιγηρία, μια συντηρητική χώρα, στην οποία η θρησκεία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και υπάρχει μεγάλος διχασμός μεταξύ των μουσουλμάνων του βορρά και των χριστιανών του νότου.

Η Talkwe Linbe, μία από τις γυναίκες που τις κατηγορούν για μαγεία, είπε ότι κατάφερε να δραπετεύσει μετά τη δολοφονία των 14 γυναικών.

«Την Πέμπτη διέταξε να σφάξουν 14 γυναίκες. Ήμουν τυχερή που δεν ήμουν ανάμεσά τους» είπε η γυναίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτοικοι του χωριού δεν διευκρίνισαν τον τρόπο, με τον οποίο πέθαναν οι γυναίκες, όμως ο όρος που χρησιμοποιούσαν στην γλώσσα τους συνήθως αναφέρεται σε τζιχαντιστές που κόβουν τον λαιμό των θυμάτων.

Σε επαφή με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο στρατός της Νιγηρίας δεν απάντησε. Ωστόσο, πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι γνώριζαν τις αναφορές και έκαναν έρευνα, αν και τόνισαν ότι το χωριό ήταν πολύ απομακρυσμένο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 31

Σάλος στην Ουκρανία με την απώλεια δεύτερου μαχητικού F-16 -Η «περίεργη» δήλωση Ζελένσκι που ίσως μαρτυρά τι κατέρριψε το αεροσκάφος

Οι εκτιμήσεις είναι πολλές αλλά το Κίεβο δεν έχει επιβεβαίωσε τίποτα μέχρι στιγμής, ίσως όμως ο Ζελένσκι να το...
Ελληνοτουρκικά 21

Ισραηλινή ειδικός: Η Ελλάδα αγοράζει 38 πολλαπλούς εκτοξευτές PULS από την Elbit με βεληνεκές από 35-400 χλμ προκαλώντας σοκ στην Άγκυρα

Η Ελλάδα οφείλει να αποκτήσει όσα πιο πολλά στρατηγικά οπλικά συστήματα για να κάνει τους Τούρκους Πασάδες να σκεφτούν...