Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Το «Rafale» ήταν το πιο δημοφιλές και πιο έντονα συζητημένο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως

 Ένα από τα άκρως trending θέματα στα social media, ειδικά αυτή την εβδομάδα, είναι τα ονόματα Rafale, Rafael και Ραφαέλ και για όλους τους σωστούς λόγους.  Και εξηγούμαστε:

Το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale (προσέξτε την ορθογραφία -Rafale), που κατασκευάζεται από την Dassault Aviation είναι δημοφιλής στο διαδίκτυο στην Ινδία για περισσότερο από μια εβδομάδα - για διάφορους λόγους.

Στις 26 Ιανουαρίου, την 75η Ημέρα Δημοκρατίας της Ινδίας, το μαχητικό αεροσκάφος Rafale «βρυχήθηκε» πάνω από τους ουρανούς της Ινδίας και οι σχολιαστές το χαιρέτησαν, ως αλλαγή του παιχνιδιού ενάντια στην Κίνα και το Πακιστάν.

Έχοντας ήδη λάβει περίπου 30 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, η ινδική Πολεμική Αεροπορία θα ξεκινήσει την αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών γαλλικής προέλευσης από τον Ιανουάριο του 2022, με ειδικές βελτιώσεις στην Ινδία.

Η Ινδία σχεδιάζει τώρα να προχωρήσει στην υπόθεση για την απόκτηση 114 μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων, για τα οποία μια υπόθεση πρόκειται να μεταφερθεί στο υπουργείο Άμυνας από την IAF στο εγγύς μέλλον ( με τον Αρχηγό της να προτιμά σαφώς περισσότερα Rafale).

https://www.youtube.com/watch?v=NDQFU2WwqHY

Ωστόσο, ένας άλλος βασικός λόγος για τον οποίο το Rafale ήταν trend στην Ινδία, ήταν ότι η πρώτη γυναίκα πιλότος Rafale της Ινδίας, η Shivangi Singh, η οποία ήταν μέρος της παρέλασης της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF). Έγινε η δεύτερη γυναίκα πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, που συμμετείχε  στην πολυφημισμένη παρέλαση της Ημέρας της Δημοκρατίας. 

Ωστόσο, ο ρόλος του Rafale στην Ινδία δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό το γεγονός που προκαλεί δέος και στους ανέμους της αλλαγής που ακολούθησαν. Την 1η Φεβρουαρίου, η IAF έλαβε την παράδοση γαλλικών μαχητικών με βελτιώσεις ειδικά για την Ινδία, ειδικά προσαρμοσμένες για «πόλεμο βουνού».

https://twitter.com/ipskabra/status/1488341417139204096?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1488341417139204096%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Feurasiantimes.com%2Frafale-has-been-the-most-trending-topic-on-social-media%2F

Στο Πενταπόσταγμα γράψαμε, ότι καθώς η Ινδία παραμένει στριμωγμένη μεταξύ δύο εχθρικών γειτόνων, της Κίνας και του Πακιστάν, και τμήματα των συνόρων τους πέφτουν σε περιοχές με ακραίο κρύο, τα ινδικά Rafales έχουν ικανότητα εκκίνησης ψυχρής μηχανής για να πετάξουν από βάσεις μεγάλου υψόμετρου όπως το Leh, σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση τους EurAsian Times.

Παρόλο που η σύνδεση του Rafale με την IAF είναι πολύ νέα, είναι ένα όνομα που έχει μπει στη συνείδηση ​​και το λεξιλόγιο όλων των Ινδών.

Παρόλο που το Rafale έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, υπάρχει ένα άλλο με αυτό το όνομα που αξίζει να αναφερθεί. Η Rafael, επίσημα γνωστή ως Rafael Advanced Defense System ή RADS, είναι μια ισραηλινή αμυντική εταιρεία και συχνά συγχέεται με τα μαχητικά Dassault Rafale της Γαλλίας.

Αλλά δεν είναι αυτό. Το Rafael ή το RADS εμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή για έναν άλλο λόγο - τη φιλόδοξη ανάπτυξη συστημάτων εδάφους αναχαιτιστών λέιζερ.

Αφού ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett, ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο, το διαδίκτυο γέμισε από συζητήσεις για το πώς το σύστημα που ανέπτυξε ο Rafael θα έκανε πρακτικά την ισραηλινή άμυνα σχεδόν ανίκητη.

https://twitter.com/AndyVermaut/status/1488781505878888449?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1488781505878888449%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Feurasiantimes.com%2Frafale-has-been-the-most-trending-topic-on-social-media%2F

Ενώ το Ισραήλ εξακολουθεί να ανησυχεί για το Ιράν και φέρεται να έχει πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αυτή τη φορά τα πράγματα είχαν ανατραπεί σε κάτι που προκάλεσε σοκ. Χάκερ που εργάζονταν για το ιρανικό καθεστώς, πιθανότατα είχαν πρόσβαση στα συστήματα υπολογιστών της ισραηλινής αμυντικής εταιρείας Rafael, έκλεψαν πληροφορίες και διένειμαν περιστατικά σε αυτό που ονομάζεται «σκοτεινό δίκτυο».

Αυτό είναι κάτι που πυροδότησε έντονες συζητήσεις στο Διαδίκτυο, με τους Ισραηλινούς και τους καλοθελητές τους να στριμώχνουν το Ιράν, ενώ οι πιστοί της Ισλαμικής Δημοκρατίας έδειξαν δυσαρέσκεια εναντίον του Ισραήλ, για μια κυβερνοεπίθεση στα κρατικά μέσα ενημέρωσης και στα πρατήρια καυσίμων του.

Το Rafael ή το RADS, εμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή για έναν άλλο λόγο - τη φιλόδοξη ανάπτυξη συστημάτων εδάφους αναχαιτιστών λέιζερ. Ο κατασκευαστής έχει κερδίσει ευρεία δημοτικότητα, όχι μόνο στο Ισραήλ και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. 

https://youtu.be/HVNtz8gLhaY

Μάλιστα, μόλις πρόσφατα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο βελγικός στρατός προμηθεύτηκε ένα αντιαρματικό οπλικό σύστημα από αυτόν τον Ισραηλινό κατασκευαστή. Επιπλέον, εικάζεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παραμένουν επίσης σε συνομιλίες μαζί τους, μετά το χτύπημα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των Χούτι.

Εκτός από αυτά τα viral στρατιωτικά θέματα Rafale-Rafael, ένας ακόμη Rafael έγινε πρωτοσέλιδο παγκοσμίως. Το είδωλο του Ισπανού τένις, Ραφαέλ Ναδάλ, βγήκε από μια ύφεση και έγραψε ιστορία.

https://twitter.com/usopen/status/1487791108956598275?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1487791108956598275%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Feurasiantimes.com%2Frafale-has-been-the-most-trending-topic-on-social-media%2F

Με ένα μόνο παιχνίδι στην Αυστραλία, ο Ναδάλ έκλεισε τη συζήτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο, σε έναν τριμερή αγώνα μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ, του Νόβακ Τζόκοβιτς και του ίδιου.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, έγραψε ιστορία κερδίζοντας το 21ο του Γκραν  Σλάμ στο Australian Open, ξεπερνώντας τους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι είχαν κερδίσει από 20 τουρνουά ο καθένας. Με αυτό το κατόρθωμα, ο Ραφαέλ Ναδάλ έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους αριθμούς Grand Slam στο όνομά του.

Αυτή η εβδομάδα ανήκε ξεκάθαρα στον Rafael και τον Rafale, είτε ήταν ο άνθρωπος είτε η μηχανή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...