Βλέποντας κανείς τις εικόνες που τράβηξε το Γεωλογικό και Μεταλλευτικό Ινστιτούτο της Ισπανίας ίσως νομίσει ότι βρίσκεται στη Σελήνη, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το σεληνιακό τοπίο δεν βρίσκεται παρά στα περίχωρα του ηφαιστείου της Λα Πάλμα.
Τα ίχνη από την πρόσκρουση των πυροκλαστικών υλικών του ηφαιστείου με το έδαφος σχημάτισαν μια μορφή κρατήρων στη γη, φαινόμενο γνωστό ως ηφαιστειακές βόμβες.
Το ηφαιστειακό πεδίο βολής βρίσκεται σε μια απομονωμένη ζώνη γύρω από το ηφαίστειο, όπου μπορούν να φτάσουν μόνο επιστήμονες και μέλη των αρχών ασφαλείας, γιατί είναι πολύ επικίνδυνα εκεί.
Οι εντυπωσιακές εικόνες της περιοχής που τράβηξε το Γεωλογικό και Μεταλλευτικό Ινστιτούτο της Ισπανίας λήφθηκαν με τη βοήθεια drone.
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι οι συνέπειες του ηφαιστείου της Λα Πάλμα δεν είναι μόνο η δημιουργία τοπίων που κόβουν την ανάσα.
Η καυτή λάβα που ρέει αφήνει στο διάβα της μόνο καταστροφή.
Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί περισσότερα από 1.600 κτίρια, με τη λάβα να έχει θάψει τουλάχιστον 1.180 εκτάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία από το πρόγραμμα Copernicus.
Το βίντεο με το σεληνιακό τοπίο γύρω από το ηφαίστειο ανέβηκε στα social media και έγινε viral, με τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να εκφράζουν το δέος τους για τη δύναμη της φύσης.
«Μοιάζει με σεληνιακό τοπίο» έγραψε πολύ εύστοχα ένας από τους σχολιαστές.
«Μόνο οι δεινόσαυροι λείπουν» σχολίασε με χιούμορ κάποιος άλλος.
«Μοιάζει με την επιφάνεια της Σελήνης» σημείωσε κάποιος άλλος.
«Πολύ ενδιαφέρον για όσους μελετούν κρατήρες πρόσκρουσης σε σεληνιακή ή πλανητική κλίμακα» έγραψε ένας άλλος σχολιαστής.
«Το τσουνάμι δεν βλέπω!» ανέφερε ένας άλλος.
«Μοιάζει με το φεγγάρι, αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Δεν είμαστε τίποτα» σχολίασε ένας άλλος.
«Τώρα δεν χρειάζεται να πάτε στον πλανήτη Άρη» παρατήρησε ένας άλλος χρήστης.
«Ο Άρης δεν είναι έτσι. Δεν έχει και τόσους πολλούς κρατήρες γιατί έχει ατμόσφαιρα. Αν και πιο αραιή από της Γης, οι περισσότεροι μετεωρίτες που μπαίνουν καταστρέφονται πριν φτάσουν στο έδαφος» σχολίασε κάποιος άλλος.