Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

«Γέφυρα Φιλίας»: Ναυτικές ασκήσεις Αιγύπτου-Ρωσίας-Ο σκοπός τους

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η κοινή ναυτική άσκηση Αιγύπτου-Ρωσίας «Γέφυρα Φιλίας - 4», η οποία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες στα χωρικά ύδατα, στο πλαίσιο του (αιγυπτιακού) Βόρειου Στόλου στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το www.echedoros-a.gr η « Γέφυρα Φιλίας » είναι ένας περιοδικός αιγυπτιακός-ρωσικός στρατιωτικός ελιγμός , που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2015 και είναι μια από τις σημαντικότερες κοινές ασκήσεις μεταξύ των δύο πλευρών .

Στο πλαίσιο των ασκήσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην ανατολική Μεσόγειο, τα ρωσικά και αιγυπτιακά πολεμικά πλοία θα επιχειρήσουν υπό τη διοίκηση του κοινού αρχηγείου για τις ασκήσεις, σύμφωνα με ένα ενιαίο σχέδιο.

Τα πλοία θα εκτελούν καθήκοντα αποτροπής επιθέσεων σε ναυτικούς στόχους, επιθεώρησης ύποπτων πλοίων, παροχής αεράμυνας και μεταφοράς προμηθειών στη θάλασσα από ελικόπτερο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «TASS», επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο πρώην επικεφαλής του μηχανισμού αναγνώρισης και σύμβουλος στη Στρατιωτική Ακαδημία Νάσερ, Υποστράτηγος Νάσρ Σάλεμ, δήλωσε σε αποκλειστικές δηλώσεις στο «Sky News Arabia» ότι «η αιγυπτιο-ρωσική άσκηση έχει ένα σύνολο στρατηγικών στόχων και για τις δύο πλευρές».

Ο Σάλεμ εξήγησε ότι «υπάρχουν συνήθως δύο στόχοι για τέτοιες ασκήσεις, ο πρώτος είναι πολιτικός και ο άλλος στρατιωτικός και πολεμικός» .

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τον πολιτικό στόχο, έρχεται σε συμφωνία με τη στρατηγική αποτροπής που παράγουν οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις για την υπεράσπιση της εθνικής της ασφάλειας και συμφερόντων, και αυτή η στρατηγική έχει απαιτήσεις για κατοχή στρατιωτικής ισχύος και δύναμης μεγαλύτερης από αυτή του εχθρού, και δείχνοντας στη συνέχεια αυτή τη δύναμη για να το μάθουν οι εχθροί για να μην σκέφτονται να απειλήσουν τα συμφέροντα και την ασφάλειά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεσήμανε ότι οι ασκήσεις με ξένες χώρες «θα είναι μια ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότητές μας, σε εξοπλισμό, όπλα, αποτελεσματικότητα και υψηλή ικανότητα μάχης, καθώς και ένα μήνυμα διαβεβαίωσης προς τον αιγυπτιακό και τον αραβικό λαό ότι είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε την ασφάλεια και τα συμφέροντά τους» .

Ο πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος μίλησε για τον στρατιωτικό και μαχητικό στόχο της εκπαίδευσης με τη Ρωσία, λέγοντας: 

«Στόχος είναι να αυξηθεί η μαχητική αποτελεσματικότητα των ναυτικών δυνάμεων και του συμμετέχοντος προσωπικού, να τελειοποιηθούν οι δεξιότητες των διοικητών και να μεταφερθούν τεχνογνωσία, να δούμε τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό τους και μεθόδων μάχης και να ενοποιήσουμε τις έννοιες της κοινής εργασίας, που μας δίνουν τη δυνατότητα από την κοινή συνεργασία για να προστατεύσουμε την ασφάλειά μας εάν αντιμετωπίσουμε έναν κοινό εχθρό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ