Άσχημες εξελίξεις πιθανότατα έρχονται από την Άγκυρα και το "αφιονισμένο” τουρκικό καθεστώς μετά από την ψήφιση νομοσχεδίου του Γάλλου προέδρου Μακρόν για τον έλεγχο όλων των θρησκευτικών χώρων στο γαλλικό έδαφος.
Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, “έχει ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μουσουλμάνων στη Γαλλία και σε πολλές χώρες”.
Το ερώτημα εδώ είναι που το γνωρίζουν αυτό στην Άγκυρα τόσο πρώιμα.
Τα δημοσιεύματα αυτά σε όλες τις μεγάλες τουρκικές εφημερίδες ενδεχομένως όμως να αποτελούν ένα ιδιότυπο “πράσινο φως” για πιθανές λέμε εξελίξεις εντός Γαλλίας αλλά και εκτός.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσφατη ανάλυση της ολλανδικής υπηρεσίας πληροφοριών NCTV που ανέφερε πως μέρος της τουρκικής κοινότητας στην Ολλανδία μπορεί να είναι "ευάλωτη σε επιρροές από την Τουρκία" και τη ρητορική υπέρ του πολιτικού Ισλάμ του Ερντογάν σε συνεργασία με σαλαφιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις, είναι καμπανάκι για ολόκληρη την ΕΕ.
Αυτό το έχουμε αναφέρει πρώτοι, εδώ και μεγάλο διάστημα στο Πενταπόσταγμα και επιβεβαιωνόμαστε για μία ακόμη φορά.
Στο άρθρο μας αναφέραμε ότι σύμφωνα με ισραηλινά αμυντικά ινστιτούτα, η ΕΕ και η Γαλλία αντιμετωπίζουν ένα τρομερά πανούργο τουρκικό σχέδιο υποκίνησης βίας εντός των πόλεων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εμφύλιο.
Η ουσία όμως πίσω από αυτό είναι η ουσιαστική πρόβα "τζενεράλε" του Ερντογάν, να ηγηθεί ακόμα και του Ισλάμ ως νέος "προφήτης" (Μαχντί), κάτι που πιστεύει η κλίκα που τον στηρίζει παντού.
Ο Ερντογάν θα αντιδράσει πιθανότατα στο γαλλικό νομοσχέδιο
Τονίζεται ότι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν νομοσχέδιο που θα ενισχύσει την εποπτεία των τζαμιών, των σχολείων και των αθλητικών συλλόγων σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το γαλλικό κράτος από ριζοσπαστικούς ισλαμιστές, διατηρώντας τις γαλλικές αξίες.
Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε με ψήφους 347 υπέρ-151 κατά, είναι το πρώτο που ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.
Με τίτλο «υποστηρίζοντας τον σεβασμό των αρχών της Δημοκρατίας», το νομοσχέδιο καλύπτει τις περισσότερες πτυχές της γαλλικής κοινωνικής ζωής, αν και δέχθηκε πολλά πυρά από αρκετούς μουσουλμάνους αλλά και Γάλλους βουλευτές,οι οποίοι επικαλούνται την εισβολή του κράτους στις ουσιαστικές ελευθερίες, εισάγοντας την απαγόρευση του Ισλάμ, που είναι η δεύτερη θρησκεία στη χώρα.
“Η τουρκική επιρροή γίνεται όλο και πιο σημαντική”, αναφέρει ο γαλλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος RTL, αναφέροντας αρκετούς ερευνητές που παρατήρησαν αύξηση του ακτιβισμού στα τουρκικά θρησκευτικά δίκτυα τα τελευταία δέκα χρόνια.
Οι Γάλλοι ειδικοί αναφέρουν συγκεκριμένα δύο φιλο-τουρκικά θεσμικά όργανα,την Τουρκο-Ισλαμική Ένωση υπεύθυνη για Θρησκευτικές Υποθέσεις, παρακλάδι του τουρκικού υπουργείου Θρησκευμάτων, το οποίο αναφέρεται απευθείας στην Άγκυρα και την Milli Gorus, μια οργάνωση κοντά στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Το 2017, ο αρχηγός της Τουρκο-Ισλαμικής Ένωσης, Ahmet Ogras, έγινε ο πρώτος τουρκικής καταγωγής πρόεδρος του γαλλικού συμβουλίου μουσουλμανικής πίστης (CFCM).
Σύμφωνα με Γάλλους ειδικούς, μέσω αυτών των επιρροών ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να διατηρήσει μια ειδική σχέση με την τουρκική διασπορά στην ΕΕ.
Οι εντάσεις αυξήθηκαν μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας πέρυσι για μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ο Ερντογάν όρισε ως Γαλλική Ισλαμοφοβία.
Η Άγκυρα επιθυμεί πιθανότατα οι Τούρκοι της Ευρώπης να παραμείνουν μέρος της Σέχτας τους και της παγκόσμιας ισλαμικής κοινότητας.
Ο Ερντογάν σκοπεύει να ανοίξει τουρκικά σχολεία στη Γαλλία, ενώ μιλώντας με τους Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία παλαιότερα, τους είχε παροτρύνει να μην αφομοιωθούν, χαρακτηρίζοντας την αφομοίωση των μεταναστών στην Ευρώπη ως "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας". Ο διαχωρισμός των Τούρκων μεταναστών από τους υπόλοιπους πολίτες της ΕΕ είναι ακριβώς ο κύριος στόχος του.