Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βουλευτές "στήνουν στον τοίχο" Μέρκελ: "Η ΜΙΤ "αλωνίζει" σε όλη την Ευρώπη'

Πραγματικά είναι άξιο απορίας γιατί επιτρέπουν εκεί στις Βρυξέλλες στην τουρκική ΜΙΤ να... "αλωνίζει" σε χώρες όπως η Γερμανία αλλά και ολόκληρη την ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τούρκος ειδικός προ ημερών είχε αναφέρει ότι πάνω από 6 εκατ.Τούρκοι στην Ευρώπη, αποτελούν μια δύναμη για την Τουρκία στις χώρες που ζουν μαζί με τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων. 

Για το θέμα αυτό είχαμε μια πραγματικά "οργισμένη" συνεδρίαση και στο γερμανικό κοινοβούλιο κατά της “φίλης” του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Α.Μέρκελ και της πολιτικής της έναντι των τουρκικών σχεδίων που απειλούν την ΕΕ.
 
Το λαϊκιστικό κόμμα “εναλλακτική λύση για τη Γερμανία” (AfD) αλλά και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) κατέθεσαν "σταράτες" κοινοβουλευτικές ερωτήσεις στην Α. Μέρκελ σχετικά με τις δραστηριότητες κατασκοπείας στη Γερμανία.

Ο βουλευτής του FDP, Benjamin Strasser, ρώτησε γιατί παρατηρείται ραγδαία κατασκοπευτική δραστηριότητα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στην απάντησή της, η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι δραστηριότητες ξένων υπηρεσιών πληροφοριών έχουν αυξηθεί γενικά, ενώ σημειωθεί αύξηση στις "δραστηριότητες πληροφοριών και κατά των ξένων αντιπάλων στη Γερμανία" με "προσπάθειες να επηρεαστεί και η εσωτερική ασφάλεια”.

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών αναφέρθηκε και στην ύπαρξη σοβαρών απειλών από τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και την Τουρκία, ενώ εκπρόσωπος της δήλωσε την μεγάλη αύξηση των επιχειρήσεων πληροφοριών στην χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βουλευτής Μπέντζαμιν Στράσερ, δήλωσε ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Γερμανία είναι στόχος των  τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών και υπενθύμισε ότι πολλοί Τούρκοι υπέβαλαν αίτηση για πολιτικό άσυλο στη χώρα μετά τις 15 Ιουλίου 2016.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μόλις πέρυσι ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου που υποβλήθηκαν από την Τουρκία έφτασε τις 11.423, ενώ υποστήριξε ότι πρόκειται για μύθο ότι πρόκειται για αυξανόμενο αριθμό μόνο αντιφρονούντων.

Η MIT δεν συλλέγει μόνο πληροφορίες στο εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά σύμφωνα με τον Strasser, υπάρχουν αναφορές εκφοβισμού πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν μέσα στη Γερμανία και απόπειρες διείσδυσης σε γερμανικές μονάδες ασφαλείας.

Ο Γερμανός βουλευτής αφού ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση μυστικών επιχειρήσεων πληροφοριών μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ, είπε: «Πρώτα απ 'όλα, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να παρέχει διαφάνεια αποκαλύπτοντας την έκταση του κινδύνου από τους Τούρκους αντιπάλους".

Ζήτησε από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BfV να εκδώσει έκθεση έκτακτης ανάγκης που θα αναλύει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Γερμανία.

Σε μια κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Alternative for Germany (AfD) στις αρχές Σεπτεμβρίου, συζητήθηκαν οι δραστηριότητες της MIT τόσο στη Γερμανία όσο και σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Στην απάντησή της, η γερμανική κυβέρνηση, ανέφερε μέσω εκπροσώπου της ότι η "MIT υπό τον Πρόεδρο Ερντογάν και το κόμμα του, εξυπηρετεί την εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών του ΑΚΡ, με αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και την παροχή πληροφοριών για σημαντικές πολιτικές αποφάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι με τόσους αντιφρονούντες και άλλους που έστειλαν στην ΕΕ, προσπαθούν όχι μόνο να συλλέξουν πληροφορίες στις χώρες υποδοχής τους, αλλά και να επηρεάσουν την πολιτική της κάθε χώρας.

Αυτό το μοντέλο που χρησιμοποιεί η Τουρκία με την τουρκική μειονότητα στην Βουλγαρία για να επηρεάζει την εκάστοτε κυβέρνηση για παράδειγμα, θα το επεκτείνει σε ολόκληρη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης πιθανόν και της Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ