Λίγες ημέρες μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην βελγική πρωτεύουσα, η αμερικανική εταιρεία συμβούλων Mercer παρουσίασε την ετήσια λίστα της .
Η λίστα αυτή αφορά 230 πόλεις με βάση την εσωτερική σταθερότητα, τα επίπεδα της εγκληματικότητας, την απόδοση της επιβολής της τοπικής νομοθεσίας, σε σχέση με άλλες χώρες, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild και ξένα δημοσιεύματα .
Παρόλο που η λίστα εκπονήθηκε πριν από τις επιθέσεις των Βρυξελλών, ο κατάλογος περιλαμβάνει 17 πόλεις στην Ευρώπη, οι οποίες θεωρούνται λίαν επικίνδυνες για να ζούμε. Προς το παρόν γερμανικές πόλεις δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα αυτή, λένε οι Γερμανοί, αλλά λίαν συντόμως θα την κοσμήσουν και αυτοί .
Οι πιο επικίνδυνες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου είναι το Κίεβο, το Βελιγράδι και η Σόφια, με την βουλγαρική πρωτεύουσα να κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.
Η ουκρανική πρωτεύουσα βρίσκεται και αυτή στην κορυφή της λίστας εξαιτίας των στρατιωτικών ενεργειών που είναι σε εξέλιξη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ το Βελιγράδι είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη πόλη, λόγω του βανδαλισμού που εξαπλώνεται συνεχώς καθώς και των πολλών ληστειών.
Η Σόφια, από την άλλη πλευρά, ευρίσκεται στην κορυφή λόγω των ταραχών και των διαδηλώσεων οι οποίες αποτελούν συχνό φαινόμενο στην φτωχότερη χώρα της ΕΕ.
Οι πρωτεύουσες της Ρουμανίας και της Κροατίας, κατατάσσονται στην 4η και 5η θέση, ενώ την λίστα ακολουθούν οι χώρες της Βαλτικής.
Τα βαλκάνια όπως γίνεται κατανοητό αποτελούν και πάλι εστία έντασης κυρίως λόγω της φτώχειας , της ανέχειας , της εγκληματικότητας και της συνεχιζόμενης ανεργίας.
Η Ελλάδα παρά τα τεράστια προβλήματα της «αντιστέκεται» σε σχέση με τους « λαλίστατους» βαλκάνιους γείτονες της και την «τρομοκρατημένη» Τουρκία.
Ο λόγος οφείλετε στον ίδιο τον Έλληνα που τηρεί μια στάση αναμονής προσπαθώντας να σώσει ότι μπορεί να σωθεί από την λαίλαπα που έρχεται.