Κόσμος

«Οι Τούρκοι στέλνουν «Γενίτσαρους» σε Κατάρ και Σομαλία στα πλαίσια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας», τονίζουν οι Ρώσοι

Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία της στην Μέση Ανατολή και την Αφρική. Μετά την σύναψη συμφωνίας με την  Ντόχα για την κατασκευή της πρώτης στρατιωτικής τους βάσης στο Κατάρ , η Τουρκία  παρουσίασε  τα σχέδιά της για την δημιουργία μια νέας φιλόδοξης  στρατιωτικής εγκατάστασης στην Σομαλία.

Η Άγκυρα επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της χώρας  πέρα από την Μέση Ανατολή ως την Αφρική σε μια προσπάθεια να μετατραπεί από μια  περιφερειακή δύναμη σε ένα είδος «νεο-Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

«Η Άγκυρα κατασκευάζει την πρώτη βάση της στην Αφρική ... Ο τουρκικός στρατός σκοπεύει να δημιουργήσει  ένα κέντρο εκπαίδευσης για Σομαλούς στρατιώτες  Με την βοήθεια των στρατευμάτων της Αφρικανικής Ένωσης και Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, θα συμμετέχουν  στον  πόλεμο με την Αλ -Shabaab που μαίνεται  για χρόνια» , αναφέρει ανακοίνωση του Τούρκου αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών Εμίλ Τεκίν.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι επακόλουθο της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της Ντόχα και της Άγκυρας, δίνοντας το  έναυσμα για την πρώτη στρατιωτική βάση της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο Κατάρ φιλοξενείται  ήδη μια αμερικανική στρατιωτική βάση στην οποία υπάρχουν περίπου 10.000 Αμερικανοί πεζοναύτες . Σύμφωνα με διπλωμάτες, η νέα τουρκική εγκατάσταση στο Κατάρ αναμένεται να φιλοξενήσει 3.000 στρατιώτες.

Η Τουρκία διαφοροποιεί τους συμμάχους της στην Μέση Ανατολή με την  δημιουργία της  πρώτης στρατιωτικής βάσης της  στο Κατάρ. Θα υπάρχει συνέχεια στο Τζιμπουτί και στην  Σομαλία, σύντομα; ρωτούν  ειδικοί αμυντικοί εμπειρογνώμονες .

Αν εγκαταστήσουν οι Τούρκοι μόνιμη στρατιωτική βάση  στην  Σομαλία, θα ακολουθήσουν τα χνάρια των προγόνων τους  κατά την διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όταν η περιοχή ελέγχονταν από αυτούς,  λόγω της μεγάλης εμπορικής της αξίας.

Μετά  την ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών της με τις σουνιτικές ισλαμικές χώρες , η τουρκική ηγεσία θα συμπεριφέρεται στην συνέχεια  σαν «ταύρος σε υαλοπωλείο προς τους γείτονές της»,  Συρία και Ιράκ.

Στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση προβαίνει στις απαραίτητες "ενέργειες" εγκαθίδρυσης ενός αυταρχικού καθεστώτος το οποίο θα ελέγχει τους πάντες και τα πάντα .

Μετά την καταστολή των δημοσιογράφων, η τουρκική  κυβέρνηση έχει βάλλει στο στόχαστρο και την ακαδημαϊκή κοινότητα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περιορίσει την ελευθερία του λόγου στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2015, η Τουρκία εισέβαλε απρόκλητα με 150 στρατιώτες και 25 άρματα μάχης στο Ιράκ κοντά στη Μοσούλη, χωρίς την προηγούμενη άδεια από τη Βαγδάτη. Η ντε φάκτο «εισβολή» διεξήχθη υπό το πρόσχημα του πολέμου κατά του Ισλαμικού  Κράτους ,  και την ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Τούρκων υπευθύνων στην περιοχή.

Η ιρακινή κυβέρνηση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της  με την κίνηση της Άγκυρας. Ωστόσο, η κυβέρνηση Ερντογάν κωφεύει συστηματικά στις εκκλήσεις των Ιρακινών .

Την ίδια στιγμή, είναι κοινό μυστικό ό ότι η Άγκυρα εδώ και  καιρό επιτρέπει σε  τζιχαντιστές να διεισδύσουν στη Συρία μέσω των τουρκικών συνόρων.

Το αίτημα  του Ρετζέπ Ερντογάν για την δημιουργία μιας αμερικανο-τουρκικής «no-fly Zone  πάνω από τη Συρία είχε ως στόχο την κατάτμηση της χώρας,  με βάση τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας του.

Η δημιουργία  όμως  "ουδετέρων ζωνών », μερικές φορές αναφέρονται ως  «ελεύθερες ζώνες» ή «ζώνες ασφαλείας»,  εξακολουθούν να αποτελούν την κύρια  στρατηγική επιλογή εκ μέρους των ΗΠΑ και των περιφερειακών συμμάχων της για την αποδόμηση της κυριαρχίας της Συρίας και της σκόπιμης δημιουργίας ενός  αποτυχημένου κράτους .

Επιπλέον, κατά την διεξαγωγή του παράνομου εμπορίου πετρελαίου με τον ISIS , το καθεστώς Ερντογάν πήρε σκληρά μέτρα κατά των Κούρδων, βομβαρδίζοντας το ΡΚΚ και το  YPG .

Με λίγα λόγια η εφαρμογή μιας επιθετικής στρατιωτικής πολιτικής από την  Άγκυρα,  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο τις σχέσεις με την Μόσχα,  και η  πολεμική σύρραξη των δύο χωρών φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.  

Υπό το πρίσμα αυτό, η απόφαση του Ερντογάν να επεκτείνει την  στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας έξω από τα σύνορα της χώρας  δεν θα πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Αποκαλύπτουμε στο pentapostagma.gr: Πώς μέσω του συντάγματος τους, οι Τούρκοι ετοιμάζουν την νέα Οθωμανική αυτοκρατορία!, αναφέραμε ακόμη και την παρέμβαση του ΑΚΡ στο σύνταγμα της χώρας με την απαλοιφή των λέξεων « Τούρκος πολίτης».  όλα αυτά είναι σημάδια μεγαλοϊδεατισμού και " αυτοκρατορικών σχεδίων".

«Το  2016 , πιθανόν  δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε τα τουρκικά στρατεύματα σε άλλα διαφορετικά μέρη», αναφέρει  ο αμυντικός αναλυτής Knodell.

Η υιοθέτηση της πολιτικής όμως της αναβίωσης της Οθωμανικούς αυτοκρατορίας θα θέσει σε ευθεία σύγκρουση με την αναβίωση της ρωσικής αυτοκρατορίας αλλά και της Περσικής αυτοκρατορίας που όμως  είναι  «έτοιμες από καιρό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ