Κοινωνία

Ηράκλειο: Συνελήφθη 48χρονη για τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους

Στη σύλληψη μίας 48χρονης γυναίκας από το Ηράκλειο, η οποία ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας που τηλεφωνούσε σε ηλικιωμένους προσποιώντας τους γιατρούς και ζητώντας χρήματα για χειρουργικές επεμβάσεις συγγενών τους, προχώρησαν οι αρχές Ηρακλείου Κρήτης.

Σε βάρος της 48χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και απάτη κατ’ εξακολούθηση, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 48χρονη ταυτοποιήθηκε ως μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία από τις 8 μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου, τηλεφωνούσε κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα προσποιούμενα τους γιατρούς, ζητώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επείγουσα χειρουργική επέμβαση συγγενικού τους προσώπου ύστερα από δήθεν ατύχημα που είχε υποστεί.

Τα ηλικιωμένα θύματα καλούνταν να παραδώσουν τα χρήματα σε άτομο, που θα μετέβαινε σε σημείο που θα τους υποδείκνυαν. Από την έρευνα που έγινε και με τη χρήση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η 48χρονη ως το άτομο που παραλάμβανε τα χρήματα η οποία εντοπίσθηκε χθες Παρασκευή (14.02.2025) απογευματινές ώρες και συνελήφθη.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, η ίδια είχε παραλάβει συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.700 ευρώ από δύο ηλικιωμένες γυναίκες.

Επίσης στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων καταγγέλθηκαν είκοσι περιπτώσεις απόπειρας απάτης με την ίδια μέθοδο. Η προανάκριση διενεργείται από την παραπάνω υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

blinken
Ελληνοτουρκικά 0

Νέο μέγα σκάνδαλο από τις ΗΠΑ! Ο πρώην ΥΠΕΞ Μπλίνκεν παραδέχτηκε ότι η Ουάσιγκτον πίεσε τον Μητσοτάκη να νομιμοποιήσει τον γάμο ομόφυλων και πολλά άλλα

Αναρωτιόμαστε τι είδους και πόσες πιέσεις να δέχθηκε η Αθήνα για την Τουρκία του αλαζόνα Ερντογάν για το Αιγαίο