Κοινωνία

Λαζόπουλος: Στην Ελλάδα νιώθεις ότι δεν έχεις δικαίωμα να πεις κουβέντα χωρίς να περάσεις από έλεγχο

Ο Λάκης Λαζόπουλος αναμένεται να επιστρέψει στην ελληνική τηλεόραση και είναι πια γεγονός. Ο κορυφαίος δημιουργός, έδωσε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης με «φόντο» το «κινηματογραφικό» σκηνικό της νυχτερινής Αθήνας στο ΒΗΜΑgazino.

«Θέλω να σπάσω τζάμια, να γκρεμίσω τοίχους και να φωνάξω. Νιώθεις ότι δεν έχεις δικαίωμα να πεις την παραμικρή κουβέντα χωρίς να περάσεις από έλεγχο».

O Λάκης Λαζόπουλος, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη επιστροφή στο MEGA, με το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» μίλησε για τα συναισθήματά του, την πορεία του, αλλά και το τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η επιστροφή. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος φαίνεται ιδιαίτερα αποφασισμένος για την επανεκκίνηση αυτή, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι απαραίτητο η δημοσιογραφία  να ξεφύγει από το σημείο στο οποίο έχει φτάσει, δηλαδή το να «μιλάνε όλοι την ίδια γλώσσα». «Αλλάζεις κανάλι και ακούς τα ίδια, αλλά από διαφορετικά πρόσωπα – αυτό είναι εφιαλτικό», τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα νέο θα δούμε στην επιστροφή του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»

Σε σχέση με το τι μέλλεται να δούμε στο νεό «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε πως με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης η σάτιρα μπορεί να πάρει άλλες διαστάσεις. Μάλιστα, αποκάλυψε πως θα «θα μπορούν να μιλούν πρόσωπα των πολιτικών με δικά του κείμενα», αλλά και πως αυτή τη στιγμή δοκιμάζουν να βάλουν ακόμη κι έναν ήρωα των «10 Μικρών Μήτσων» να λέει πράγματα σημερινά.

Τι σημαίνει σήμερα δημοσιογραφία για τον Λάκη Λαζόπουλο

Σε ερώτηση του Δημοσιογράφου σχετικά με την ελευθερία του λόγου και τον φόβο που μπορεί να κατατρέχει έναν δημοσιογράφο, ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε πως οι άλλοι άνθρωποι φοβούνται για αυτόν καθώς τον συμβουλεύουν «δεν χρειάζεται να λες όλα». «Αλλά αυτός ο φόβος δεν μπορεί να οδηγήσει κανέναν πουθενά. Αυτή η κατάσταση που η Ελλάδα έχει κλειστεί σε ένα δωμάτιο και χτυπιέται εκεί μέσα δε μ’ αρέσει καθόλου. Θέλω να σπάσω τζάμια, να γκρεμίσω τοίχους και να φωνάξω. Νιώθεις ότι δεν έχεις δικαίωμα να πεις την παραμικρή κουβέντα χωρίς να περάσεις από έλεγχο», σημείωσε ο ίδιος για την κατάστασή.

«Τη Ματούλα την αγαπώ τόσο πολύ. Να της πούμε τι; Όλα αυτά είναι είχαμε να λέγαμε».

Πως αντιδρά στην κριτική

Σε σχέση με την κριτική την οποία δέχεται κατά καιρούς, ο πολυσχιδής δημιουργός είπε χαρακτηριστικά πως η μόνη κριτική που τον ενδιαφέρει πραγματικά είναι αυτή που προέρχεται από τον κόσμο- η κριτική του άγνωστου ανθρώπου στο δρόμο που θα «του την πει» χωρίς φραγμούς. Ενώ, για το αν «μέθυσε» από την εξουσία του δημόσιου λόγου, ο Λάκης Λαζόπουλος χαρακτηριστικά είπε: «Εγώ δεν πίνω και δεν έπινα ποτέ στη ζωή μου. Δεν έχω μεθύσει ποτέ στη ζωή μου, ούτε πιτσιρικάς».

«Αλλάζεις κανάλι και ακούς τα ίδια, αλλά από διαφορετικά πρόσωπα – αυτό είναι εφιαλτικό».

Η σάτιρα σήμερα

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Λάκης Λαζόπουλος τοποθετήθηκε και για τη νέα γενιά των ανθρώπων που κάνουν σάτιρα. Ο δημοσιογράφος φαίνεται αισιόδοξος και μάλιστα δήλωσε πως εκτιμά το χιούμορ του Luben στο βαθμό που «θα ήταν χαρά του να επιζητήσει τέτοιες συνεργασίες με όποιους έχουν αντίστοιχη τόλμη», ενώ συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να έχω στο ‘Τσαντίρι’ ανθρώπους που έχουν δύναμη στον λόγο τους και είναι αστείοι, ακόμη κι αν εστιάζουν στις σχέσεις ή σε άλλα φαινόμενα, πιο κοινωνικά».

Η Ματούλα Ζαμάνη

Ο Λάκης Λαζόπουλος, μίλησε και για τη Ματούλα Ζαμάνη και τις κριτικές που δέχτηκε για το γεγονός πως έβγαλε την μπλούζα της κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της. «Τη Ματούλα την αγαπώ τόσο πολύ, μου αρέσει που είναι τόσο ωραίος άνθρωπος, έχει τέτοια ωραία φωνή, πραγματικά τη χάρηκα. Να της πούμε τι; Όλα αυτά είναι είχαμε να λέγαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Η πηγή έμπνευσης του Λάκη Λαζόπουλου

Ο ταλαντούχος δημιουργός μίλησε επίσης και για το ξεκίνημά του, αλλά και την πηγή έμπνευσής του. Κατά πως φαίνεται, ο Λάκης Λαζόπουλος δεν μεταμφιεζόταν μόνο για τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», αλλά και για να γράψει για αυτούς. Συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του δήλωσε πως στο ξεκίνημά του εμπνεόταν από τις ιστορίες που παρατηρούσε να συμβαίνουν στο λεωφορείο.

«Όταν είσαι γνωστός δεν σου λένε αυτά που θέλεις, αλλά αυτά που νομίζουν ότι θέλεις να ακούσεις».

Βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο, η αναγνωσιμότητα που είχε μετά τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» δεν του επέτρεπε να έχει ειλικρινείς συζητήσεις με τους διάφορους ενδιαφέροντες χαρακτήρες της καθημερινότητας, κι έτσι έπρεπε να μεταμφιέζεται για να επιτύχει το σκοπό του. « Έβαζα, μαλλιά, γυαλιά και έμπαινα στο τρένο για να ακούω τις κουβέντες που έκαναν οι άνθρωποι μεταξύ τους, γιατί όταν είσαι γνωστός δεν σου λένε αυτά που θέλεις, αλλά αυτά που νομίζουν ότι θέλεις να ακούσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η σειρά «Πνίξε τη Γιολάντα»

Προς το τέλος της συνέντευξής του, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε και λίγα λόγια για την νέα σειρά που ετοιμάζει που θα φέρει τον τίτλο «Πνίξε τη Γιολάντα». Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν κάτι που από καιρό ήθελε να κάνει. «Θα δούμε πώς σε μια οικογένεια που έχει δομηθεί σε σαθρά θεμέλια μπορούν όλα να αποδομηθούν μέσα σε λίγους μήνες όταν μπουν άλλα πρόσωπα στη μέση ή όταν αλλάξουν τα ίδια τα μέλη της και πρέπει να γίνει σε μια στιγμή η αποδοχή πραγμάτων που όλοι απέφευγαν μια ζωή», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος για το τι θα παρακολουθήσουμε στο δημιούργημά του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ