Κοινωνία

Νορβηγική ψώρα – Χανιά: "Δεν εντοπίστηκε νέο κρούσμα"

Παρά το γεγονός ότι η νορβηγική ψώρα που εντοπίστηκε σε μαθητή ειδικού σχολείου στα Χανιά είναι εξαιρετικά μεταδοτική, προς το παρόν δεν φαίνεται να μεταδόθηκε σε άλλους μαθητές, οπότε σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Χανίων Αντώνη Βαρδάκη, δεν υπάρχει λόγος το σχολείο να παραμένει κλειστό.

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του Mega, προσθέτοντας πως οι χώροι του σχολείου υποβλήθηκαν σε απολύμανση, ενώ όλοι οι μαθητές και το προσωπικό έλαβαν χημειοπροφύλαξη και ειδική αγωγή.

«Είδαν κάποια συμπτώματα του παιδιού όταν βρισκόταν στο σχολείο. Από τη στιγμή που εξακριβώθηκε ουσιαστικά ότι υπάρχει το περιστατικό της νορβηγικής ψώρας στον μαθητή, δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα για το πώς θα κινηθούμε στον χώρο του σχολείου. 

Έπρεπε να κάνουμε σχολαστικό καθαρισμό από το προσωπικό καθαριότητας πριν μπει εξειδικευμένο συνεργείο για την απολύμανση του χώρου. Προληπτικά όλο το προσωπικό, το εκπαιδευτικό και το βοηθητικό, του σχολείου, όπως και το μαθητικό δυναμικό θα πάρουν προληπτικά φαρμακευτική αγωγή, έτσι ώστε να μην κολλήσουν κάτι».

Νορβηγική ψώρα: Χημειοπροφύλαξη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Το σχολείο αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά, με όσους δεν έχουν λάβει αγωγή να αποκλείονται από τη εκπαιδευτική διαδικασία για προληπτικούς λόγους.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει εκδηλώσει κανένας συμπτώματα και έτσι τη Δευτέρα το πρωί το σχολείο θα ανοίξει κανονικά. Όσοι δεν έχουν πάρει (αγωγή) δεν θα βρίσκονται στον χώρο του σχολείου για να μην εκδηλωθεί μετέπειτα κάποιο σύμπτωμα και υπάρξει αυτή η ανησυχία ή εξάπλωση».

Δείτε το ρεπορτάζ του mega:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ