Κοινωνία

Μαίνεται η φωτιά στο ακρωτήριο Πράσο της Σάμου– Ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Συνεχίζεται η φωτιά που ξέσπασε απόψε Σάββατο στην περιοχή Ζωοδόχο Πηγή στο ακρωτήριο Πράσο στη Σάμο.

Την ίδια ώρα οι διασώστες της ΕΟΔ Σάμου με το διασωστικό σκάφος albatross ολοκλήρωσαν επιτυχώς μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης-απεγκλωβισμού μεταναστών στο ακρωτήριο Πράσο.

Δυσπρόσιτη περιοχή

Σύμφωνα με το samos voice πρόκειται για έναν άντρα, 2 γυναίκες, ένα παιδί και ένα μωρό. Η μία γυναίκα είναι σοβαρά χτυπημένη στο κεφάλι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, λόγω του δύσβατου της περιοχής, χρειάστηκε να γίνει εγκατάσταση 2.000 μέτρων με την ΕΜΟΔΕ και άνδρες της Π.Υ Σάμου καθώς και εθελοντές.

Επίσης, στο σημείο βρίσκονται ο Διοικητής της ΔΙΠΥΝ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΟΔΕ, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου και ο Ταξίαρχος.

Όπως μεταδίδει το samos voice λίγο μετά τις 10 το βράδυ η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς ήταν καλύτερη σύμφωνα με τον διοικητή της ΠΥ, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη. Ωστόσο το έργο της κατάσβεσης θα χρειαστεί αρκετές ώρες ακόμα και με το πρώτο φως της ημέρας θα χρειαστούν τα ελικόπτερα για να σβήσει και η τελευταία εστία.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 10 υδροφόρα οχήματα της Π.Υ. Σάμου με 30 πυροσβέστες, 20 άτομα δασοκομάντο της 14ης ΕΜΟΔΕ, 2 μηχανήματα έργου της 79 ΑΔΤΕ, 10 πυροσβεστικά εθελοντικά οχήματα με 30 εθελοντές πυροσβέστες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ