Κοινωνία

Σέρρες - Επιχείρηση δίωξης ναρκωτικών: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 10 κιλά κάνναβης - Συνελήφθησαν 2 Έλληνες

Περισσότερα από δέκα κιλά κάνναβης σκόπευε να διαθέσει προς πώληση ένας Έλληνας, ο οποίος είχε προλάβει να ξηλώσει την χασισοφυτεία που καλλιεργούσε σε μια δασική περιοχή των Σερρών, αλλά η επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών του χάλασε τα σχέδια, το πρωί της Πέμπτης. 


Οι αστυνομικοί «χτένισαν» το δάσος, ερευνώντας τις πληροφορίες που είχαν για την παράνομη καλλιέργεια και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον καλλιεργητή μέσα σε ένα πέτρινο χειμαδιό, στο οποίο είχε απλώσει για αποξήρανση φυτικά αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβης συνολικού βάρους ενός κιλού και 580 γραμμαρίων, ενώ είχε συγκεντρώσει σε νάιλον σακούλες και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους οκτώ κιλών και 549 γραμμαρίων, που θα μετέφερε μέσα σε ένα καλάθι μεταφοράς φρούτων. 

Ο δράστης, που είχε κρύψει άλλη μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους οκτώ γραμμαρίων σε έναν χώρο σε κοντινή απόσταση, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Τρύγησε πέντε κιλά κάνναβης

Εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,90 ως 2,40 μέτρων που είχε καλλιεργήσει σε περιοχή της Φλώρινας είχε προλάβει να ξεριζώσει και να τα απλώσει για αποξήρανση σε ένα εγκαταλελειμμένο παράπηγμα ένας 66χρονος, ο οποίος συνελήφθη αρχικά από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. με 2,2 γραμμάρια φύλλων κάνναβης. 

Όμως, στην πορεία της έρευνας βρέθηκαν τα κομμένα χασισόδεντρα τα οποία κατασχέθηκαν, μαζί με 14 κλώνους ύψους από 0,60 ως δυο μέτρων και φύλλα κάνναβης βάρους τεσσάρων κιλών και 904 γραμμαρίων που προέρχονταν από αυτά. Ο 66χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας που του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ