Κοινωνία

Hellenic Train για το συμβάν στη Λιβαδειά: «Το προσωπικό μας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα»

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Hellenic Train το προσωπικό του τρένου δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης σχετικά με το περιστατικό παράσυρσης επιβάτιδας στη Λειβαδιά.

Ως εκ τούτου, από την ενδελεχή εσωτερική έρευνα που διεξήχθη από την Hellenic Train για το σοκαριστικό ατύχημα στη Λειβαδιά, «με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι τόσο οι μηχανοδηγοί όσο και οι συνοδοί καμπίνας δεν συμμορφώθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες», τονίζει στην ανακοίνωση. 

Η εταιρεία θεωρεί το «συγκεκριμένο περιστατικό απαράδεκτο» και υπόσχεται να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους, «με στόχο να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

Δεσμεύεται, επιπλέον, να ενισχύσει περαιτέρω την εκπαίδευση του προσωπικού της, «ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train:

«Απολογούμαστε για το περιστατικό που σημειώθηκε το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, στη Λιβαδειά, κατά το οποίο το προσωπικό μας δεν τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και τον κώδικα συμπεριφοράς της εταιρείας μας. Από την ενδελεχή εσωτερική έρευνα που διεξήχθη, με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι τόσο οι μηχανοδηγοί όσο και οι συνοδοί καμπίνας δεν συμμορφώθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Θεωρούμε το συγκεκριμένο περιστατικό απαράδεκτο και, ως εκ τούτου, θα επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους, με στόχο να αποτρέψουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη και λυπούμαστε ειλικρινά για το ατυχές αυτό περιστατικό.

Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εκπαίδευση του προσωπικού μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν θα επαναληφθούν. Στόχος μας παραμένει η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των επιβατών μας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια
βομβαρδισμοί στη Συρία
Μέση Ανατολή 0

Φλέγεται όλη η Συρία μετά τον μαζικότερο βομβαρδισμό των τελευταίων ετών-Η ρωσική βάση στο Ταρτούς την γλίτωσε «παρά τρίχα» (Βίντεο)

Ένα από τα πλήγματα που εξαπολύθηκαν εχθές το βράδυ κατά της Συρίας προκάλεσε ανατίναξη πολύ κοντά στην ρωσική ναυτική...