Κοινωνία

Το «Τολέδο της Ελλάδας» με τα γραφικά σοκάκια και τα πέτρινα αρχοντικά

Ηπολυσχιδής και πολυπρόσωπη Πελοπόννησος έχει τα πάντα. Επιβλητικά βουνά, πανέμορφες ακτές, ποτάμια και γραφικά χωριά. 

Στην Ηλεία υπάρχει ένα κεφαλοχώρι ανέγγιχτο στο χρόνο, καταπράσινο με μεσαιωνική αρχιτεκτονική, ζεστούς ανθρώπους που πολλοί λένε ότι είναι το Τολέδο της Ελλάδας.

Ανδρίτσαινα: Μεσαιωνική αρχιτεκτονική και μια πλατεία με πλατάνια

Είναι η Ανδρίτσαινα, ένας ορεινός οικισμός, χτισμένος αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά. Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια, θα δεις γύρω σου αρχοντικά ενώ την καρδιά θα σου κλέψει η γραφική πλατεία του χωριού, που περιβάλλεται από πλατάνια. 

Στο χωριό τις εντυπώσεις κλέβει και η ιστορική βιβλιοθήκη που διαθέτει έγγραφα ιστορικής αξίας που αφορούν στη Γαλλική και την Ελληνική Επανάσταση, σπάνιες εκδόσεις και χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και ο αρχαίος ναός του Επικούρειου Απόλλωνα (έργο του Ικτίνου) στην περιοχή Βάσσες (14 χλμ.).

 

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το ποταμός της Νέδας που πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ιδανική επιλογή για εξόρμηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ο Κ. Γρίβας δίνει τη λύση για στρατιωτική υπεροπλία Ελλάδας - Κύπρου απέναντι στην Τουρκία: Να επενδύσουν σε στρατιωτική επιστήμη και εγχώρια σκέψη

Τα τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο – Τα αιωρούμενα πυρομαχικά – Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια
βομβαρδισμοί στη Συρία
Μέση Ανατολή 0

Φλέγεται όλη η Συρία μετά τον μαζικότερο βομβαρδισμό των τελευταίων ετών-Η ρωσική βάση στο Ταρτούς την γλίτωσε «παρά τρίχα» (Βίντεο)

Ένα από τα πλήγματα που εξαπολύθηκαν εχθές το βράδυ κατά της Συρίας προκάλεσε ανατίναξη πολύ κοντά στην ρωσική ναυτική...