Κοινωνία

Ελλάδα και Τουρκία oι κορυφαίοι προορισμοί για τους Αλβανούς κατά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν

Η Ελλάδα και η Τουρκία παρέμειναν οι κορυφαίοι προορισμοί για τους Αλβανούς κατά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Τα χερσαία συνοριακά σημεία με την Ελλάδα κατέγραψαν 903 χιλιάδες εισόδους Αλβανών πολιτών το 2024, με τον Ιούλιο να σημειώνει 198 χιλιάδες εισόδους, καθιστώντας την Ελλάδα τη χώρα που προτιμάται περισσότερο από τους Αλβανούς ταξιδιώτες.

Παράλληλα, η Τουρκία εξακολουθεί να αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Κατά τον Ιούλιο του 2024, περίπου 22 χιλιάδες Αλβανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία, αριθμός αυξημένος κατά 2.300 σε σχέση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας, οι Αλβανοί δαπάνησαν περίπου 521 εκατομμύρια ευρώ για διακοπές κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, σημειώνοντας αύξηση κατά 90 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η τουριστική δαπάνη αναμένεται να συνεχίσει ανοδικά και κατά τους επόμενους μήνες, καθώς αυτοί συνέπεσαν με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...