Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έρχονται βροχή τα πρόστιμα! Ξεχάστε τις γόβες τις σαγιονάρες τα χοντρά μπουφάν τον καφέ το τσιγάρο και τις μούντζες όταν οδηγείτε

Τσουχτερά πρόστιμα αλλά και αφαίρεση διπλώματος προβλέπει ο ΚΟΚ για συνήθειες που έχουν οι περισσότεροι οδηγοί στο αυτοκίνητο

Ο καφές στο αμάξι είναι μια καθημερινή συνήθεια. Αρκεί να μην τον… πίνετε γιατί αν απασχολήσετε τα χέρια σας με αυτόν θα πληρώσετε πρόστιμο 100 ευρώ και θα χάσετε και το δίπλωμά σας για έναν μήνα!

Και μην νομίζετε πως την γλιτώνουν όσοι δεν είναι του καφέ, αφού και χυμοί και αναψυκτικά, ακόμα και το νερό φέρνουν ροζ χαρτάκι ή για τους πιο τεχνολογικά εξελιγμένους κλήση με sms και στην θυρίδα του gov.

Ο ΚΟΚ αναφέρει σύμφωνα με το MEGA: «Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το ίδιο άρθρο είναι που φέρνει και τα πρόστιμα σε μία σειρά άλλες παραβάσεις, όπως την χρήση κινητού, καθώς αν κρατάμε τηλέφωνο αποκλείεται να κρατάμε και το τιμόνι με τα δυο μας χέρια.

Απαγορευτικό όμως υψώνει ο Κώδικας και στα βαριά ρούχα, μπουφάν και αδιάβροχα, παλτά και γούνες.

Το ίδιο ισχύει για τις γυναίκες που οδηγούν αυτοκίνητο με γόβες, αφού και αυτές εμπίπτουν στα αντικείμενα που εμποδίζουν τον χειρισμό του ΙΧ , όπως άλλωστε και οι σαγιονάρες το καλοκαίρι.

Ένα άλλο πρόστιμο που αν αρχίσει να εφαρμόζεται το σίγουρο είναι πως θα βρει χιλιάδες παραβάτες οδηγούς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι αυτό για το τσιγάρο. Aν το πετάξεις πληρώνεις, λέει ο ΚΟΚ.

Στον δρόμο απαγορεύονται τα φάσκελα, που αν χάσετε την ψυχραιμία σας και τα ρίξετε θα σας κοστίσουν 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 10 ημέρες. «Οι οδηγοί οχημάτων οφείλουν να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους πεζούς και στους άλλους οδηγούς» αναφέρει ο ΚΟΚ.

Απαγορεύονται όμως στο αυτοκίνητο και οι ερωτικές περιπτύξεις. «Όποιος εν γνώσει προσβάλλει βάναυσα τη γενετήσια ευπρέπεια άλλου με πράξη γενετήσιου χαρακτήρα που ενεργείται ενώπιόν του τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας. Αν η πράξη του προηγούμενου εδαφίου ενεργείται ενώπιον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε (15) ετών τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία (3) έτη ή χρηματική ποινή» αναφέρει ο ΚΟΚ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ