Κοινωνία

"Ξεσκεπάστηκαν" δύο υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης στο Ηράκλειο

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης που έλαβαν χώρα στο Ηράκλειο και για τις οποίες συνέλαβαν αλλοδαπό άνδρα που σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς διέπραξε δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6 χιλιάδων ευρώ καθώς και κοσμήματα αξίας 5 χιλιάδων ευρώ.

Πώς έγινε το περιστατικό στο Ηράκλειο


Συγκεκριμένα, από κοινού με ακόμη δύο άτομα επικοινώνησαν την 26η Αυγούστου τηλεφωνικά με ηλικιωμένες γυναίκες και με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος συγγενικού τους προσώπου, απαιτούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού και τιμαλφών, τα οποία και τους παρέδωσαν οι παθούσες. Από αστυνομικούς της Ασφάλειας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός στο Ηράκλειο ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε κατάλυμα που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 9.270 ευρώ, κοσμήματα και συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά και κοσμήματα αποδόθηκαν στις παθούσες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε ομοειδείς υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συγκεκριμένη ημερομηνία η Αστυνομία δέχτηκε ακόμα 13 αναφορές για παρόμοιες τηλεφωνικές προσπάθειες απάτης, περιπτώσεις όμως για τις οποίες δεν έγιναν οι σχετικές καταγγελίες και ερευνάται αν συνδέεται ο συλληφθείς με αυτές. Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ