Κοινωνία

Αχιλλέας Μπέος - Αυτοψία με σκάφος στον Παγασητικό: Εισαγγελική έρευνα για την αιτία των νεκρών ψαριών

Το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια που ξεβράζονται τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο έχει επεκταθεί σε όλο τον Παγασητικό, αναφέρει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλέας Μπέος.

Ο δήμαρχος Βόλου, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, πραγματοποίησε αυτοψία με σκάφος στον κόλπο και τονίζει ότι «δυστυχώς το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στις ακτές, διαχέεται σε όλο τον Παγασητικό».

Παραθέτει μάλιστα και φωτογραφίες από την αυτοψία, που όπως λέει πιστοποιούν το πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Τρίτη ήλθαν στη δημοσιότητα αποκρουστικές και απόκοσμες εικόνες στο λιμάνι του Βόλου, από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που το έχουν πλημμυρίσει.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, επίσης, η Αγριά, οι Αλυκές, η Κριθαριά και η Νέα Αγχίαλος με τη δυσοσμία να είναι έντονη και η ανησυχία για τη δημόσια υγεία μεγάλη. 

Εισαγγελική παρέμβαση για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό 

Eπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε αυτεπάγγελτα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου για τα νεκρά ψάρια της λίμνης Κάρλας που καταλήγουν στον Παγασητικό.

Μέσω της εισαγγελικής έρευνας, που ανατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, θα διερευνηθούν η ποιότητα του θαλασσινού νερού, οι μετρήσεις σε διαπιστευμένα εργαστήρια, το μικροβιακό φορτίο στις εκβολές της λίμνης Κάρλας, ενώ θα διερευνηθεί αν υφίσταται ρύπανση καθώς και η αιτία θανάτου των ψαριών και αν οφείλεται σε δηλητηριώδη ουσία.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, το Λιμεναρχείο θα συγκεντρώσει στοιχεία από την Περιφέρεια και τον Δήμο Βόλου για τις κοντινές στο Πολεοδομικό Συγκρότημα παραλίες Αναύρου, Αλυκών και Ν. Αγχιάλου, καθώς και αν υπάρχει συσχετισμός του φαινομένου με την Περιφέρεια και τον Δήμο Βόλου.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και θα εποπτεύεται από αντεισαγγελέα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε η εκδίκηση του Πούτιν-Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Κούρσκ (Ολγκόβκα) παράλληλα με την αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία (Βίντεο)

Ποια τρομερή μέθοδο χρησιμοποιούν οι ρωσικές μονάδες σε Ντονμπάς και Κούρσκ εξοντώνοντας εκατοντάδες Ουκρανούς-Κίνδυνος...
Οδησσός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο μαζικότερος ρωσικός βομβαρδισμός του πολέμου! Σε «νεκροταφείο» μετατράπηκε η Οδησσός-Χτυπήθηκαν οι πύργοι Boyko (Βίντεο)

Σε νεκροταφείο οχημάτων μετατράπηκε η ουκρανική πόλη της Οδησσού εξαιτίας της εκτενούς καταστροφής οχημάτων και φορτηγών