Κοινωνία

Ηράκλειο: Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος που εξαπατούσε τις γιαγιάδες με δήθεν τροχαία ατυχήματα

Απέδωσε καρπούς η μεγάλη κινητοποίηση της Ασφάλειας Ηρακλείου και της τοπικής ΕΛ.ΑΣ για τα αλλεπάλληλα, θρασύτατα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων με τη γνωστή πια μέθοδο της υποτιθέμενης κατεπείγουσας και κρίσιμης επέμβασης στην οποία πρέπει να υποβληθούν συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου εντόπισαν και συνέλαβαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, έναν 46χρονο Βούλγαρο που φέρεται να εμπλέκεται σε δύο τουλάχιστον από τις πολλές υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών τα τελευταία 24ωρα στο Ηράκλειο. Μάλιστα οι αστυνομικοί εντόπισαν τα χρήματα και τα κοσμήματα που είχαν παραδώσει οι πανικόβλητες γυναίκες στον συλληφθέντα ο οποίος φέρεται να εκτελούσε τον ρόλο του εισπράκτορα στο κύκλωμα των απατεώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μετρητά και τα κοσμήματα επιστράφηκαν στις παθούσες οι οποίες με δάκρυα συγκίνησης και τεράστια ευγνωμοσύνη ευχαριστούσαν τους αστυνομικούς για την άμεση και αποτελεσματική αντίδρασή τους.

Ποντάρουν στον πανικό

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ έχει αποδυθεί σε πραγματικό αγώνα για την εξολόθρευση των κυκλωμάτων που δρουν στοχεύοντας ευάλωτους ηλικιωμένους. Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις «λερναίας ύδρας» ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς καταγράφονται πάρα πολλά περιστατικά. Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος δρουν ύπουλα ασκώντας ψυχολογική βία στα θύματά τους που δεν μπορούν να διαχειριστούν το σοκ και την αγωνία της τρομερής είδησης ότι τα παιδιά τους ή άλλα αγαπημένα τους πρόσωπα «χαροπαλεύουν» σε ένα νοσοκομείο, μετά από τροχαίο, και ο μοναδικός τρόπος για να σωθούν είναι να καταβάλλουν οι γέροντες ό,τι πολύτιμο έχουν. Οι επιτήδειοι κρατούν τους πανικόβλητους ηλικιωμένους στο τηλέφωνο, δίνοντας οδηγίες και υποχρεώνοντάς του υπό το κράτος του πανικού να ψάχνουν χρήματα και τιμαλφή και να βγαίνουν αλλόφρονες στους δρόμους αναζητώντας τους εισπράκτορες του κυκλώματος για να παραδώσουν τα ποσά της σωτηρίας για τα αγαπημένα πρόσωπα.

Είναι προφανές, ότι τα άτομα που επιστρατεύονται για τον ρόλο του «εισπράκτορα» είναι όπως στην περίπτωση του Βούλγαρου συλληφθέντα αναλώσιμα.

Κομβικό σημείο στην προστασία των ηλικιωμένων θεωρείται η σωστή ενημέρωση. Για τον λόγο αυτό, οι αρχές συνιστούν στα νεότερα μέλη των οικογενειών να ενημερώνουν με κάθε λεπτομέρεια και να προετοιμάζουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους για το πως θα πρέπει να αντιδράσουν στην περίπτωση που δεχθούν τέτοιου είδους τηλεφωνήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε η εκδίκηση του Πούτιν-Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Κούρσκ (Ολγκόβκα) παράλληλα με την αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία (Βίντεο)

Ποια τρομερή μέθοδο χρησιμοποιούν οι ρωσικές μονάδες σε Ντονμπάς και Κούρσκ εξοντώνοντας εκατοντάδες Ουκρανούς-Κίνδυνος...
Οδησσός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο μαζικότερος ρωσικός βομβαρδισμός του πολέμου! Σε «νεκροταφείο» μετατράπηκε η Οδησσός-Χτυπήθηκαν οι πύργοι Boyko (Βίντεο)

Σε νεκροταφείο οχημάτων μετατράπηκε η ουκρανική πόλη της Οδησσού εξαιτίας της εκτενούς καταστροφής οχημάτων και φορτηγών