Κοινωνία

Ποντίκια στο σπίτι: Οι απλοί τρόποι για να εξαφανιστούν μια για πάντα

Αν δεν έχετε ζήσει ισόγειο, ή σε κάποια παλιά πολυκατοικία, δεν θα καταλάβετε τον τρόμο όταν βλέπεις τα καλώδια πίσω από το γραφείο μασημένα, ή τις ακαθαρσίες σε σκονισμένες γωνίες που σου λένε ότι πλέον το σπίτι σου έχει γίνει «άντρο» ποντικιών.

Μία τέτοια «εισβολή» είναι αιτία για να χάνεις τον ύπνο σου, ενώ πρέπει να ξοδέψεις μία περιουσία για ξεφορτωθείς τα καταστροφικά αυτά τρωκτικά. Ο καλύτερος τρόπος όμως για να τα κρατήσεις μακριά από το σπίτι σου δεν είναι τα δηλητήρια ούτε οι φάκες, αλλά το να μην τους δώσεις καν αφορμή να έρθουν, σύμφωνα με τη Sun.

Τρεις κανόνες για να μείνουν τα ποντίκια μακριά

Αρχικά, τα ποντίκια συνηθίζουν να «μολύνουν» σε μέρη που πληρούν τις προϋποθέσεις για να επιβιώσουν. Δηλαδή, σημεία εισόδου που μπορεί να μην είναι προφανή, σημεία για να φωλιάσουν, και κοντινές πηγές τροφής.

Με βάση τα παραπάνω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σιγουρευτείτε πως το σπίτι και ο φράχτης της αυλής σας, αν έχετε, εν έχει τρωτά ή εκτεθειμένα σημεία, όπως γυψοσανίδες που ροκανίζονται εύκολα, τρύπες ή μεγάλες ρωγμές από τα οποία τα ποντίκια θα μπορούν να μπουν στους τοίχους. 

Ανάλογα, πρέπει να «σαρώσετε» το εσωτερικό του σπιτιού για ανάλογες ατέλειες, και να σιγουρέψετε πως οι πρίζες και οι αποχετεύσεις είναι σφραγισμένες, και πως τα παράθυρα και οι πόρτες σας κλείνουν ερμητικά.

Ακόμα και αν ένα ποντίκι καταφέρει να μπει στο σπίτι όμως, δεν θα στεριώσει για πολύ αν δεν έχει χώρους για να στήσει τη φωλιά του. Βεβαιωθείτε σε δεύτερο χρόνο πως δεν υπάρχουν κενοί χώροι κάτω από ντουλάπες, κρεβάτια, εντοιχισμένα έπιπλα ή συσκευές.

Τέλος, αυτό που προσελκύει πραγματικά τα ποντίκια είναι η υπόσχεση του «εύκολου» φαγητού. Αποφύγετε να έχετε κάδους σκουπιδιών έξω από το σπίτι, καθώς οι οσμές του είναι το πρώτο πράγμα που τους ελκύει το ενδιαφέρον. Φροντίστε να καθαρίζετε πάντα τα υπολείμματα των γευμάτων σας, και μην αφήνετε φαγητά εκτεθειμένα εκτός ψυγείου ή με ανοιχτές συσκευασίες στα ντουλάπια.

Ακόμα, η τάξη εντός του σπιτιού είναι σημαντική. Όσο πιο ακατάστατο είναι ένα σπίτι, τόσο περισσότερες κρυψώνες έχει ένα ποντίκι, και τόσο πιο δύσκολο είναι να το εντοπίσετε αν έχει παραβιάσει τον χώρο σας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ξεφτίλα ολκής-Η ΕΕ απάντησε επίσημα ότι δεν θα αντιδράσει στρατιωτικά αν οι Τούρκοι μπλοκάρουν την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδος

Το έργο κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα λόγω αναποφασιστικότητας της Αθήνας-Αυτό να το ακούνε όσοι έλεγαν κάποτε ότι η...