Κοινωνία

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην Ιερισσό

Έτσι με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής απαγορεύεται προσωρινά, για προληπτικούς λόγους, η χρήση της ακτής κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη και συγκεκριμένα από το σημείο αναφοράς του υδάτινου Πάρκου Ιερισσού (Μόλος επί της οδού Βασ. Γεωργίου με κατεύθυνση 200 μέτρων προς τον μόλο επί της οδού Ηρώων και 200 μέτρα προς το Κάμπινγκ Ιερισσού), λόγω διαρροής ανεπεξέργαστων λυμάτων στη αναφερόμενη θαλάσσια περιοχή, εξ αιτίας βλάβης της μονάδος Ε.Ε.Λ. του Δήμου Αριστοτέλη.

Επισημαίνεται η ανάγκη σήμανσης με την τοποθέτηση πινακίδων με την ένδειξη «Απαγορεύεται η κολύμβηση» στην αναφερθείσα ακτή κολύμβησης και την ενημέρωση του κοινού με κάθε πρόσφορο μέσο με ευθύνη του Δήμου Αριστοτέλη.

«Ο Δήμος Αριστοτέλη να ενημερώσει την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Χαλκιδικής, για την αποκατάσταση της βλάβης της μονάδος Ε.Ε.Λ. αποστέλλοντας και εργαστηριακά αποτελέσματα από την αναφερθείσα θαλάσσια περιοχή.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Χαλκιδικής, θα παρακολουθήσει  την ποιότητα των υδάτων των ακτών κολύμβησης πραγματοποιώντας δειγματοληψίες και αναλύσεις, για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερώσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Δήμο, Λιμεναρχείο κλπ).

Η απόφαση ισχύει μέχρι της αποκατάστασης του προβλήματος και εξακρίβωσης της ποιότητας των νερών κολύμβησης στην ανωτέρω περιοχή, κατόπιν δειγματοληψιών και εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Οι Λιμενικές αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση εφαρμογής της παρούσας απόφασης», σημειώνει στην ανακοίνωση της η Αντιπεριφερειάρχης, Αικατερίνη Ζωγράφου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Ξεφτίλα ολκής-Η ΕΕ απάντησε επίσημα ότι δεν θα αντιδράσει στρατιωτικά αν οι Τούρκοι μπλοκάρουν την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδος

Το έργο κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα λόγω αναποφασιστικότητας της Αθήνας-Αυτό να το ακούνε όσοι έλεγαν κάποτε ότι η...